Konkurrencestatslogik er ikke løsningen for eliteidrætten.
Sådan lyder et indlæg hos IDAN, hvor de kommentere på en kronik i politiken, hvor den kinesiske model, og det at Wozniaki med en fader som har været med til at drive hende frem til succes internationalt.
Selve indlæget fra IDAN kan læses her, og her har de nogle gode pointer i forhold til kroniken.
Men en interessant problematik er der, nemlig det at have noget på spil, det er noget som dækker over meget.
Der hvor det er interessant at se på dette, Kina har mange at tage af, og kan tillade sig at smide talenter af undervejs, den model kan ikke overføres til Danmark, og ikke i alle idrætter er de som nævnt hos IDAN, ikke just dominerende, men det kan jo komme! I andre idrætter er Kina dog en stor dominans!
Skal man overføre noget til danske forhold, så skal danske trænere komme i hu, hvad LTAD handler om.
Long
Term
Athlete
Development
Hvornår er det udøverne skal være gode, det er som sniorer, ungdomsresultater er ikke det som tæller, og her er den danske talentudvikling stadig udfordret i forhold til RAE effekten.
Et studie på 12 elitekommuner som Team Danmark samarbejder med, viser at omend RAE ikke er så voldsom som et andet svensk studie har påvist, så er der plads til forbederinger.
Skal talentudviklingen optimeres, så er det i det danske foreningsliv der er meget at hente, for når talenterne først kommer i folden hos Team Danmark som seniorer, så viser resultaterne at Danmark i den grad er med