130.000 bor der i den by, som er sportens globale sportscentrum

Der er 28 idrætsgrene i verden, som sidder på flæsket, det er de 28 idrætter som er med til sommer OL, som via dette får world wide opmærksomhed (omend kun hvert 4.år), men samtidig modtager de forbund der er på OL programmet, store beløb, omend de er fordelt efter blandt andet hvor meget TV tid der er.

Men at være gode venner med IOC, det er et must, for at ryge ud af OL programmet, det vil være en noget af et slag for mange idrætter!

Derfor er IOC på mange måder magtens centrum, og de 28 idrætsgrene der er med til sommer OL, ja der holder de 15 af dem til i samme by som IOC.

Lausanne i Schweiz er svaret på hvor sportens magtcentrum ligger.

Naboerne.
Boksning, Bordtennis, brydning, bueskydning, fægtning, golf, gymnastik, hockey, judo, kano/kajak, ridning, roning, svømning, triatjlon og volleyball har alle deres internationale hovedkvarter i Lausanne.

Inden for kort afstand finder man
Cykling (Aigle)
Håndbold (Basel)
Fodbold (Zürich
Atletik (Monaco)
Skydning (München)

Der er millioner på spil for idrætterne, mange millioner som fordeles efter en bestemt nøgle bestemt af IOC, så der er god grund til at bo tæt på  hovedkvarteret for IOC.

De idrætter der drømmer om at komme med på et OL program, de flytter også tættere på, for det handler om at være synlig i forhold til IOC.