Jeg hørte en interessant podcast, hvor der bliver nævnt at den klub i Europa der er bedst til at udvikle spillere, kommer fra Island!

What, Island, hvordan det…var mine tanker…men efter så lige at have spurgt lidt ind til det, så er det faktisk ret interessant hvad de gør oppe i Island.

Til at starte med, så kan det være rimelig svært at sige hvem er bedst til at talentudvikle! For hvordan definere du dette, et andet sted kan man læse at Ajax er den klub i Europa der har sendt flest spillere videre til andre klubber i Europa!

Men pointen med den islandskse klub er at, det er spillere som er fra byen, dvs det er ikke spillere der er hentet til udefra.

Faktisk er det 2 klubber der har udemærket sig.

Først var er Akranes, som med 6.600 indbyggere har sendt 31 spillere ud i Europa til en professionel kontrakt! Vel at mærke spillere af egen avl fra de var ganske små!

Siden er det Breidablik der har taget over, 9 spillere fra klubben spiller i dag i udenlandske klubber, dette vel og mærke over de sidste 8-10 år!

Ret godt gået, at klubber af denne størrelse kan udemærke sig med at udvikle spillere, der faktisk kan ende med en prof kontrakt ude i Europa!

Men hvad er nøglen bag denne succes:
blog trænerkurser i iceland

Der er bare flere og flere der tager trænerkurser, sammenlignet med øvrige nordiske lande er de langt foran

Island har sat massivt ind med trænerkurser, og det er OBLIGATORISK at have trænerlicens for at være træner i de to bedste rækker!
Island har lavet et kartotek med alle de der har været trænere eller har været på trænerkursus, på den måde har de en database, hvor de hurtigt kan sprede viden.

Der er samarbejde mellem klubberne, talenter for lov at træne sammen hos andre klubber, men fastholder deres klubtilhørsforhold.

Unge spillere får tidligere debut, de får chancen på førsteholdet.

De træner ikke mere end andre, men de træner hårdere, mentaliteten er en helt anden.

Så der er en god træningskultur, og de har trænere der er dygtige! Som jeg læste et sted, så er det dette man skal kigge på.

blog coaches

 

Hvad er Jeres status på Coach education i Din klub!!!!

 

 

Mange trænere med uddannelse
I Danmark har fodbold 1 UEFA B coach til hver 765 spiller, det tal er på Island 69! Nu er det 2007 tal, men mon Danmark har indhentet Island!

Men ja ja, det er fint alt sammen, men kan de overhovedett spille fodbold, bliver de ikke bare solgt fordi at de er billige først og fremmest!

Islandsk fodbold rykker meget, og var i kval om at komme til VM. I Europa er de rangeret som nr.26 på FIFA ranglisten, mens de rangeret efter størrelse i Europa er nr.46. Danmark er rangeret som nr.25 målt på antal indbyggere.

Så jo Island, gør det ganske godt deres størrelse taget i betragtning.

Floorball.
Så hvis dette skal overføre dette til floorball, er det så bare at få flere på trænerkurser og få dem til at træne med mere kvalitet?

Det korte svar er JA.

Men som en dygtig træner skrev til mig for et par dage siden på facebook:
og min egen kæphest…. selv om jeg så gennemførte det MEST seriøse og velplanerede program i juni/juli…men kun halvdelen af truppen er med (fordi resten er på ferie eller ikke gider) … så bliver opstarten alligevel præget af den halvdel som hænger efter og trækker tempo og niveau ned for resten… især ifm spil-øvelser

Dansk floorball er endnu ikke stor, men det er træningskulturen det handler om.

Samt rekruttere
Fastholde
Udvikle