Det er noget tid siden, at Danmark kvalificerede sig til VM i floorball, det fik jeg en snak med landstræner Kasper Sindt om

1) Tillykke med VM kvalifikationen, hvordan havde du det inden den sidste kamp mod Østrig?
Jens og jeg var faktisk rigtig nervøse, hvilket vi i bagklogskabens klare lys absolut ikke havde grund til. Vi var heldigvis MEGET klar til Østrigskampen, og vi var bedre både i vores omgang med bolden og fysisk. Østrigerne var ved at være møre efter mange kampe på få dage. Men vi er meget tilfredse med, at vi spillede en kamp med 100% fokus gennem 3 perioder.

2) Reelt var det kampen mod tyskland der afgjorde det hele, hvordan var din fornemmelse op til kampen?
Den var rigtig god. Det var lidt specielt at skulle spille nøglekampen som den første kamp i kvallen, men det var nok mere til vores fordel. Jeg tror ikke, at tyskerne havde forudset, at stod så tilpas godt defensivt. Vi havde brugt rigtig meget tid på at forberede os til denne kamp, og vi vidste, at vi var oppe mod et godt hold med både erfarne kræfter og talenfulde spillere – uagtet at Holtz brødrene ikke var med.

3) Efter den snævre sejr over Tyskland, hvordan var stemningen så hos jer alle og hvad følte du selv
Indlysende nok var den rigtig god. Det var en kæmpe forløsning – og et tegn på, at holdet havde taget et par skridt i den rigtige retning. Vi nød det resten af dagen og aftenen, og så flyttede vi blikket mod den næste kamp.

4) Reelt var det jo den ene kamp mod Tyskland det hele handlede om, hvad var dine forberedelser til denne VM kval, var det med kun fokus på at den ene kamp skulle vindes eller?
Som sagt havde vi kigget rigtig meget Tyskland op til kvallen – så ja der var rigtig meget fokus på denne kamp. Men Jens og jeg havde naturligvis også kigget en del video på de andre hold . Vi brugte også tiden mellem kampene i Holland til at se video – ind i mellem sammen med holdet. Der var i øvrigt flere spillere, der på egen hånd brugte tiden mellem kampene til at tjekke video på de kommende modstandere. Generelt var der rigtig god fokus i truppen gennem hele kvallen.

5) Hvordan havde du og Jens Ørhøj forberedt Jer til denne VM kval
Jens og jeg taler rigtig meget i telefon sammen – om spillere, hold, kampe og planlægning. Vi ser begge en del kampe i ligaen – både i hallen og på nettet (når det er muligt). Og så har vi faktisk haft rigtig mange spillere til træningssamlingerne, så jeg synes faktisk, at vi har ret godt styr på spillermaterialet i Danmark. Når vi så mødes bruger vi rigtig meget tid mellem træning/kampe til at vende de sten, vi mangler at vende.

6) To spillere skilte sig ud som store pointslugere på det danske hold, men hvem vil du llers gerne fremhæve på holdet?
Vi har samlet et landshold med forskellig personligheder og kompetencer – og det er der en grund til. Nogle laver mål, nogle laver assister, andre rydder måske op. Så længe spillerne leverer det, vi har aftalt, så er vi tilfredse.

7) Hvad var dit indtryk af Østrig, Holland og England som I vandt klart over
Alle nationer som vi på nuværende tidspunkt skal slå. Jeg var personlig skuffet over vores indsats mod England – det var bare ikke godt nok. Holland spillede på hjemmebane og kom med en enorm energi – men i længden var deres omgang med bolden og taktiske forståelse ikke på niveau med vores. Østrig stod meget dybt i banen – og da trætheden for alvor meldte sig kunne vi med stor fokus og høj intensitet relativt enkelt spille omkring dem.

8) Nu gælder det VM i Göteborg i slutningen af året, hvordan forbereder I Jer til dette
Vi mødes 3 gange inden VM – en blanding af træningssamlinger og træningskampe. Vi kommer til løbende at se nye spillere, og vi holder altid døren åben for spillere, vi mener kan gøre sig på internationalt niveau. Og så skal vi bruge meget tid på at forberede os på vores kommende modstandere. Igen skal der ses video.

9) De spillere der gerne vil med til et VM, hvilken besked har du at sende til dem
Træn, træn, træn. Vi halter efter på fysikken. Der er 8 måneder til VM – og med den rette indstilling til selvtræning kan man komme langt. Og her tale vi både om grundform, hurtighed og styrke.

10) Ordet er frit
Det at spille på landsholdet er en fantastik oplevelse, men det er også i et miljø, hvor fællesskab og konkurrence på holdet går hånd i hånd. Det skal man trives med – for på landsholdet er der ikke den samme tid til individuelle spillerhensyn og omsorg – og det er næsten garanteret, at man ikke kan indtage den samme rolle, som man har på klubholdet. Man skal kravle før man kan gå – og vi skal stå stenhårdt i defensiven før vi sprudler fremad. Derfor skal man trives ligeså godt med at “æde” i skud i slottet som at producere fremad. Vi glæder os til at repræsentere dansk floorball til VM – og vi håber virkelig, at mange vil tage turen til Gøteborg og støtte op om det danske hold.

floorball8

Advertisement