Hun var en af de helt bærende kræfter på klubhold og landshold, hun har virkelig givet meget til dansk floorball, tak for det

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Jeg lærte floorball at kende gennem min bedre halvdel. Jeg spillede egentlig fodbold og gik ret meget op i det, men da jeg først havde prøvet floorball var jeg solgt…så fik fodbolden det røde kort.

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
Jeg spillede ganske kort i Bulldogs, tænker det var 1-2 mdr, men husker tydeligt at vi spillede kamp i en nederdel og stramme shorts inden under.. Sikke et syn Outlaws blev en realitet hen over en sommeren og her var det jo helt naturligt at jeg fulgte med, da Søren var en af dem som var med til opstarte Outlaws

3) Har du en speciel kamp du husker?
Jeg vil aldrig glemme den første guldmedalje som vi vandt I Odense. Det var en super god tur for hele vores dengang unge hold. Ingen regnede os for noget dette år. – Vi farvede vores hår blåt inden kampen. – Vi sov på gulvet i klasselokalet, havde totalt tøsesnak hele natten. – Vi spillede semifinale om lørdagen og finalen søndagen, sådan var det dengang. – Husker jo også at jeg havde en tendens til i finaler, at løfte min spillertrøje op og vise min sports BH hvor der stod Mål Igen, når jeg scorede mål.. Hmmm. Jeg må indrømme at der foregik ting dengang som jeg idag kun kan trække på smile båndet af og grine af…Men en ting jeg vil sige med det er at det var aldrig kedeligt at spille floorball i Outlaws. Vi havde et fantastisk hold, fantastisk sammenhold og jeg har fået de bedste venner for livet gennem floorball

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?
Jeg har haft mange forskellige floorball oplevelser som har gjort indtryk. En af de største oplevelser må dog stadig være VM i Singapore. En kæmpe floorball oplevelse i en helt anden verden. Vi havde kæmpe succes med holdet og gik hele vejen. Det var stort og vil altid stå som en kæmpe oplevelse, og det var mit sidste VM som aktiv spiller, så den oplevelse vil altid være helt speciel

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?
Jeg har spillet sammen med Annika Bengtsson siden hun var helt helt ung. Hun spillede en hel del med drengene de første år, da hun var for ung til dameholdet. Hun er i mine øjne en af de bedste spillere som har været i den Danske Dame liga. Hun har en fantastisk teknik, hurtighed og blik for spillet. Hun har haft kæmpe betydning for Outlaws, har det nu for Blackhawks og en vigtig brik på landsholdet Så B som vi kalder hende er en helt unik komplet floorballspiller og det er jeg sikker på hun vil være i mange år endnu.

Jeg har også altid synes, at Sandie Bagge har haft noget helt specielt over sig. Hun gør noget uventet inde på floorball banen. Hun er farlig på hele banen og scorer de mål som der er brug for. Hun griber floorball an på sin helt egen måde og som man sjældent ser. Så jeg synes hun været en spændende spiller at følge, spille kamp med og spille kampe imod.

Jeg synes det er svært at sætte navn på flere individuelle spillere, for der er så mange som har gjort indtryk gennem årene, så har mere lyst til at fremhæve 2 klubber som har gjort indtryk. Her vil jeg gerne fremhæve Bulldogs og Outlaws herre og damehold. De kampe som der blev spillet igennem flere sæsoner, de var jo fantastiske. De har virkelig gjort indtryk på mig. Og de fik adrenalinen helt op hvor den skulle være. For udefrakommende kan det virke og måske lyde overdrevet. Men den stemning og gejst der kunne være i FFK hallen og Abildgaardshallen i flere år, den er svær at beskrive den skal opleves og jeg er sikker på at de dame og herrespillere som været med til disse kampe kan snakke med om at disse kampe gjorde indtryk. Og mest af alt. Vi gjorde hinanden gode.

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Aage Gøgsig Mr. Outlaws, har jo været manden i den klub som jeg er vokset op i, som bare altid har fået tingene til at glide. Han har været totalt primus motor for hele klubben og har altid gjort det på flotteste vis og med stort overskud. Så uden Aage ingen Outlaws. Sådan var det bare. Er oprigtigt glad for at Aage igen er blevet aktiv aktør indenfor floorball og det nyder vi godt af i Blackhawks både små som store

Jeg ved at mange andre klubber har ildsjæle som bl.a. Aage. Og de er uundværlige. Så husk at sæt pris på alle de frivillige ledere som gør en kæmpe indsats i lige netop din klub.

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Jeg husker tydeligt en kamp i Abildgaardhalllen for mange år siden, hvor vi var bagud til Bulldogs. Vores målmand var netop skiftet til naboklubben Bulldogs og stod nu på mål for vores “ærkefjende”. Vi var hårdt presset og havde virkelig brug for at få scoret et mål for at komme ind i kampen. Bulldogs målmand kommer uheldigvis til ved at udkast at kaste bolden i eget mål. Heldigt og lidt sjovt for os at få et mål serveret.. Og mener faktisk vi herefter fik vendt kampen og vandt kampen… Sådan er det jo med sport alt kan ske og denne dag var heldige på den komiske måde…

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
Det er fastholdelse af spillerene. At få dem til at blive inde for floorball. Og at finde kvalificerede træner til holdene. De 2 hænger sammen. Hvis der en dygtig og inspirerede træner så tror jeg også på at man kan fastholde spillere i sportsgrenen.

I flere år har det været meget udbredt at skifte klub heroppe i Nordjylland. Det synes jeg er en kedelig udvikling. Jeg håber, at fremtiden byder på flere unge, som vil tage kampen op hvis man er utilfreds og at man selv vil være med til samarbejde om at gøre noget bedre istedet for bare at stikke halen mellem benene. Jeg kan til tider godt synes, at alt for mange har for lidt klubfølelse og det er en kæmpe udfordring for klubberne.
9) På 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
det er svært at sige hvor mange medlemmer der er om 25 år… Der er helt sikkert flere end nu. Så vil skyde forsigtig på forhåbentligt 50.000.

 

10) Hvad er/var din rolle i floorball?
Min rolle var førhen at spille på Outlaws damehold samt landsholdet. Min rolle idag er at bakke op om U7 floorball holdet i Blackhawks , hvor mine egne børn bliver “pacet” til at skulle spille floorball de synes dog indtil nu, at det er fantastisk, så det håber vi jo forsætter ellers er min rolle også at sørge for stabilitet på hjemmefronten, så Søren kan passe sit landstræner job på tilfredsstillende vis og med ro i sindet.

 

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten?
Jeg håber at den nye skolereform kan give plads til nye tiltag rundt om i de danske floorball klubber. For mig at se er der ihvertfald åbnet nogle døre, som vi skal se om vi ikk kan drage nytte af. Håber at vi kan inspirerer hinanden rundt om i klubberne til hvordan vi skal gribe det an, da jeg tror denne mulighed her kan give en hel del flere medlemmer.

12) Ordet er frit?
rigtig god finale til de dygtige hold som er kommet så langt.

floorball stine jensen