Henrik Jensen, hvem søren er det? Det er et navn som mange floorballspillere kender, men for de nye, ja så er han ukendt.

Men han er den bedste danske spiller vi har haft!

Så er det sagt

Ingen dansk spiller er blevet SVENSK MESTER, samt faktisk snuppet en sølvmedalje.

155 ligakampe i den bedste række med 58 point.

Spillet finalen i Europacuppen.

21 VM kampe og to gange i en VM semifinale

Ingen danske spillere kom op på hans meritter.

Han er den bedste spiller Danmark har haft.

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Jag började på en fritidsgård i början på 80- talet

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
Karriären började i division 5, 1987-88

3) Har du en speciel kamp du husker?
Jag har några som är speciella för mig. Den första är när mitt lag Fornudden tar SM-guld 94. Den andra matchen är i VM 2000 och matchen mot Sverige, där vi nästan lyckades spela oavgjort.

Endast 3 minuter från århundradets sensation. Sen får jag inte glömma de 2 VM-semifinalerna 98 och 2000. Även om jag blev skadad i sistnämnda så är det minnesvärt.

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?

Alla samlingar och matcher med danska landslaget har gett mig många goda minnen som jag aldrig kommer att glömma. Jag har aldrig upplevt den goda dynamik, sammanhållning/gemenskap som vi hade i landslaget på min tid, detta har gjort intryck på mig.

 5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?
Jag har spelat med och emot alla de stora spelarna både från Sverige och andra länder, så jag skulle kunna nämna minst 50 spelare av världsklass men fokuserar att nämna spelare från min tid i danska landslaget.

Att välja ut 3 st spelare är nästan omöjligt, det är så många spelare som gjorde ett enormt arbete utan att bli nämnda i målprotokollet men som betydde mycket för laget, dessa får ej glömmas (ingen nämnd ingen glömd).

Men om jag måste så nämner jag några som utmärkte sig mer än andra. Kenneth Bork, Kasper Sindt, Kim Haagensen, bröderna Andersen. Kenneth Bork och Kim Haagensen hade stor betydelse för mina egna prestationer. De hade utmärkta spelsinnen och god moral.

Dessutom stod dom ut med mig och min krävande inställning på banan, ha ha. Kasper med sin enorma arbetskapacitet och ledaregenskaper. Mikael Andersen för sin arbetskapacitet och den goda moralen samt sin underbara humor. Sist men inte minst Morten Andersen för fantastiska målvaktspel som i allra högsta grad var delaktig i våra framgångar.

Måste även nämna Joakim Larsen, Lars Jespersen (om jag minns rätt), sen även Anders Jensen som utmärkte sig på alla tänkbara sätt. Har säker glömt någon som jag borde ha nämnt, sorry.

Måste få lägga till några namn till nu när minnena kommit till liv, Kim Olesen, DB, Tobias Nielsen, riktiga kämpar allihopa. Jesper Schow hann jag spela med i några kamper, han hade väldigt stor talang
 6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Urban Karlsson är i särklass bästa coach jag haft. Respekt…. Måste även nämna Mats Forslund (spelande tränare i Fornudden) som lärt mig mycket

 7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Det var när jag spelade i Fornudden och Europacupen 94-95 i Schweiz, då vi skulle spela mot Köpenhamn FC. Jag kände många i FCK sen tidigare landslagträffar. Innan matchstart skulle vi byta en gåva till varandra. Vi i Fornudden gav en pin/lagmärke tror jag det var men av FCK fick vi en back Tuborg öl. Det var otroligt kul och alla skrattade även delar av publiken. Förmodligen bara danskar som kan göra så.

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
Pass

9) på 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
Kanske 50 000, det vore skoj

 10) Hvad er/var din rolle i floorball
Jag spelar i veteranserie, 35-åringar och uppåt. Det går lite långsammare numer men det är förbaskat skoj

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten
Kan bara hoppas att det kan bli en OS-gren i framtiden

 12) ordet er frit
Jag vill passa på att önska Kasper Sindt och hans mannar lycka till i VM 2014.

floorball Henrik Jensen

Foto: IFF

Bag den norske spiller i rødt, ses Henrik Jensen

Advertisement