Han er formand i Haderslev floorballklub, og han er dermed faktisk ret så afgørende for om Floorball får fat i det sydjyske, hvor Sønderborg i mange år har kæmpet ihærdigt.
Det ser lovende ud på de kanter, set herfra, glæder mig over kidzliga og samarbejdet.
1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Jeg lærte sporten at kende da en kammerat og jeg i lang tid havde snakket om at gå til ishockey i Aarhus. Vi fandt dog hurtigt ud af at det både var ret dyrt, og også svært at finde et hold der optog nye spillere pga. manglende træningstider. Vi så så tilfældigvis et indslag i TV2 Østjylland om floorball, hvor en rapporter havde lavet et portræt af Lars Erik Bartels fra ÅFS Floorball Klub.

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
Det gjorde den i ÅFS Floorball – vi mailede nærmest direkte efter vi havde set udsendelsen og tog til træning et par dage efter.

3) Har du en speciel kamp du husker?
Puha der er mange – en af dem jeg husker er min første kamp som træner for ÅFS’ 3. divisionshold, hvor vi en kold efterårsdag kørte til Karup med en hel flok nye spillere. Vi startede med at komme bagud rimelig hurtigt, men endte med at vinde kampen med 7-3 – bla. på et hattrick af undertegnede. Det var jo ikke den værste måde at starte på, sådan lige at vise de nye hvordan det skulle gøres – at jeg så aldrig før eller siden har scoret så mange mål behøvede jeg jo ikke fortælle holdet 🙂

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?
Marselisborg Cup er jo altid en oplevelse – både socialt og floorballmæssigt.

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?
Nu har jeg aldrig selv spillet i den højeste række i Danmark, så kender ikke vildt meget til de forskellige spillere. Den bedste spiller jeg husker at have spillet imod er en svensker til Marselisborg Cup som vi blot kender som “Mr. Zorro”. Hvad den mand kan med en bold er simpelthen utroligt. Jeg tror han i en kamp scorede 2-3 zorro-mål og lagde et par zorro-assists da vi spillede imod dem. Siden fandt vi så ud af at han ikke engang spiller i den bedste række i Sverige – det siger vist lidt om niveauet derovre 🙂

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?

Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
Den største udfordring i en lille klub er helt klart at gøre klubben attraktiv for både nybegyndere og de mere erfarne. Når man kun har et hold, så er det svært både at tilfredsstille krav om spilletid til alle og ønske om at stille det stærkeste hold til kampene. Jeg tror mange mindre klubber bliver fanget i denne fælde og mister medlemmer. Det er enormt svært at gå fra at være for mange spillere til et hold, til at være nok til to hold.

9) På 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
Jeg håber da at medlemstallet er vokset. DaFU’s KidZliga Syd projekt er i hvert fald et godt eksempel på noget der på sigt kan skabe flere klubber i det sønderjyske.

10) Hvad er/var din rolle i floorball?
11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten?
12) Ordet er frit?