Han står for Hvidovre i denne sæson, og var med til at rykke dem op i ligaen. Sidste sæson imponerede han stort, og han kan ikke være langt fra et landshold, sammen med et par stykker mere.

1)      Hvorfor blev du keeper?

Jeg har en rigtig god ven (Jesper Thrane) som vidste at mit fodboldhold var blevet nedlagt og jeg derfor havde masser af fritid i gymnasietiden til at starte til floorball. Det krævede dog en del overtalelse, med mange argumentationer om hvor sjovt det er og at hans hold virkelig manglede en målmand da de ikke havde nogen og at jeg eftersigende ikke skulle være bange for bolden.

2)      Hvor gammel var du, da du blev keeper?

Jeg var 19 år og 264 dage, rundt regnet.

3)      Hvilken form for træning fik du i ungdom (hvis du stod som ung)?

I starten af min karriere, da jeg var helt grøn, fik jeg megen hjælp til at udvikle min teknik (Min nuværende træner Martin Lytje, dengang holdkammerat var nok blandt flere meget hovedrystende over den spiller Jesper Thrane havde slæbt med til floorball, og som vidste ingen forståelse for spillet). Jesper og jeg kørte nogle træninger helt alene for at udvikle min placering i målet og 1 mod 1.  Og desuden var jeg så heldig at havde Denny Fröjd som ungdomstræner for en kort periode. Han var meget bevidst om målmandstræning, og vi kørte en del reaktionsøvelser.

4)      Hvilke to ting lærte dig mest om det at være keeper?

Jeg fik lov til at spille på en masse forskellige hold u19, 2.senior og 3.senior kampmæssigt også de gange jeg blev hevet op til førsteholdstræning af Mattias Hacke, da de manglede en målmand. Det jeg helt klart fik mest ud af var hjælpen fra de meget rutinerede målmænd der var i Hvidovre, Kenneth Larsen & Lasse Jensen. Så alt i alt vil jeg sige de to ting var kampe og god vejledning fra de rutinerede målmænd til træning.

5)      Hvilke form for træning får du / fik du som senior?

Som senior er der mindre fokus på den tekniske del af målmandsspillet som placeringsevne, for mit vedkommende. De fleste pre-træninger, handler om kondition og styrke. Jeg føler måske at der er en tendens til at hvis man har haft en dårlig præstation til kamp, at der pludselig bliver fundet tid til at køre en træning med fokus på målmandsspillet, men det er nok mere en indre følelse. Med Kenneth Larsen som træner, selv tidligere top målmand, var han klart fokuseret på målmandsøvelser og målmandstræning, og mit ’nye’ trænerteam har da også inspiration derfra, men samtidig bidrager Stefan Hedorf med nye skudøvelser (Nok hentet fra hans tid i Sverige), som er ekstrem hårde og vigtige for den hurtige sideforflytning, især når han selv deltager i skudafviklingen.

6)      Hvad har gjort at du er blevet god som keeper?

Det har helt klart været at jeg har kunne sammenligne mig med nogle rigtige gode målmænd til førsteholdstræningerne, da jeg blev rykket op som tredje målmand bag Kenneth Larsen & Lasse Jensen. Den interne konkurrence når man indgår i et målmandsteam er uhyre vigtig for at man kan holde et hvis niveau og rykke sig yderligere. Men generelt har begejstringen for sporten og det gode sammenhold i klubben været ekstrem vigtig. Glæden ved at komme til træning hver gang og havde fede hold kammerater, betyder så utroligt meget for ens udvikling, og det gør jo at man har lyst til at være der 100 % til træning og det kræver det for at blive god.

7)      Hvem har betydet mest for din udvikling

Det har jeg selv, de prioriteter jeg nu engang har truffet har gjort at jeg har fundet tid til at træne, træne og træne. Og den eneste hæmsko der kan stoppe mig i min egen udvikling er måske min søde tand og et kommende hårdt arbejdsliv.

8)      Hvilke keepere så du op til og fik inspiration fra

Som nævnt lærte jeg meget af Kenneth & Lasse, men da vi spillede liga floorball i Hvidovre kunne man da ikke andet end at beundre Mike’s præstationer i Rødovremålet, især hans udkast har inspireret. Jeg tror der er mange der har det sådan, at det er ham man skal være bedre ind også er man nået langt.

9)      Ordet er frit

Jeg glæder mig utroligt meget til den kommende sæson, endelig at kunne måle sig med de bedste floorballspillere i Danmark igen og jeg forventer mig rigtig meget af den.

Hvad kræver det af en selv at spille landsdækkende, og hvor ligger vores ambitionsniveau egentligt. Kan vi finde den fornødne tid til at forbedre os så vi ikke bare bliver løbet over, når vi er med i den bedste række.

Jeg synes det er utroligt spændende med det løft sporten har taget med landsdækkende floorball men er samtidig bekymret over udviklingen af 1. division med så mange klubber som ikke har ressourcerne til at rykke op. Vi er trodsalt stadig en amatørsport og mange klubber kunne godt bruge flere spillere i alle årgange så der vil være en rødtråd imellem ungdom og senior floorball.
Men er begejstret for medlemsudviklingen, og jeg håber at vi kan få endnu flere skoler, fritidsklubber og gymnasier til at få interesse i sporten så vi kan blive en endnu større sport. Men sikke da et arbejde det er for klubbernes frivillige sjæle, kæmpe cadeau til dem, de betyder mere end de aner.