Han har just været med til at kvalificere det danske landshold til VM 2014. Her er Copenhagens målmands svar på mine spørgsmål.

1) Hvorfor blev du keeper?
Havde en håndfuld klassekammerater, der spillede floorball en gang om ugen i Rødovre FC. Tog med til træning en dag. Husker vi omkring 6-7 mand, men der var ingen der ville stå på mål. Havde altid godt kunne lide at stå på mål i fodbold, så jeg hoppede på kassen og har ikke fået lov at komme ud siden. Til at starte med formentlig fordi jeg ikke var specielt god med staven og var marginalt bedre til at rede boldene.

2) Hvor gammel var du, da du blev keeper?
Jeg startede med at være målmand, da jeg var 13-14 år gammel, hvad jeg lige kan regne mig frem til.

3) Hvilken form for træning fik du i ungdom (hvis du stod som ung)?
Efter et et par måneders træning med de andre drenge på klubbens junior hold, så blev jeg tilbudt at træne med på 1. holdet, hvor Simon Glass 1-2 gange om ugen kørte en ret intensiv målmandstræning. Så jeg fik træning, som var meget målrettet til det at være målmand, træning i spillet generelt og på seriøst plan med 1. holdet og så til slut den “sjove” træning med mine egne holdkammerater på junior holdet.

4) Hvilke to ting lærte dig mest om det at være keeper?
Simon Glass, målmandstræner i Rødovre FC, lærte mig rigtig meget som ny og ung målmand i mine spæde år. Mange ting, som jeg den dag i dag også gør brug af. Da jeg med en “mindre” vægtøgning omkring de 25 kg startede i Vanløse, i 2009, efter 3 års pause, der lærte jeg rigtig meget af, at skulle arbejde med min egen “lyd” inde i målet. Grundet de ekstra kg, var det rigtig vigtig at få mit forsvar foran mig til at stå rigtigt, da både kondition og de mange kg gjorde at jeg ikke var hurtig som tidligere. Måske den dag i dag, det kan tage overhånd en gang i mellem, men hellere lidt for meget lyd fra en keeper end ingen lyd.

5) Hvilke form for træning får du / fik du som senior?
Som senior fik jeg de første år god målmandstræning kombineret med alm. træning. Da jeg startede i Vanløse kørte vi også periodevis målmandstræning med Jonas Kold, som var en del af trænerteamet. De sidste par sæsoner har jeg desværre ikke fået decideret målmandstræning, men været heldig at træne med mange af Danmarks bedste floorball spillere i Rødovre og i denne sæson en god håndfuld i Copenhagen, hvilket også giver en masse, når man er målmand. 
6) Hvad har gjort at du er blevet god som keeper?
Jeg er blevet en god keeper først og fremmest fordi jeg synes det er fedt at stå mål. Jeg kan godt lide det store ansvar man har som målmand og betydningen for sit hold. Og troen på mig selv. Herudover og ligeså vigtigt har jeg været heldig i mange af mine år i sporten, at være omgivet af spillere, trænere og personer, som har givet deres erfaringer videre, støttet mig, sparet med mig og troet på mig.

7) Hvem har betydet mest for din udvikling
Simon Glass, målmandstræner Rødovre Fc, Thomas Laugård Rødovre FC som har været fantastisk støtte på og udenfor banen i min tid i klubben. Jonas Kold fra min tid i Vanløse både mht. målmandstræning og personlig opbakningen. Kasper Sindt både som klub- og landstræner. Copenhagen FC for den udvikling jeg har haft i løbet af denne sæson. Generelt de 3 klubber jeg har spillet for og menneskerne heri.

8) Hvilke keepere så du op til og fik inspiration fra
Peter Schmeichel og Kasper Hvidt. For deres attitude og ageren i målet

9) Ordet er frit
Målmandstræning er vigtigt, som mange tidligere allerede har nævnt. Men jeg finder det også vigtig, at vi målmænd, som allerede i dag spiller på højeste niveau herhjemme, gør hvad vi kan for at lære fra os. At vi en gang i mellem tager ned og ser vores klubbers ungdomshold spille, får talt lidt med deres målmænd, givet et par fif, fortælle om ens erfaringer, give dem blod på tanden og få dannet en kultur i klubberne, hvor de ældste eller mest erfarne målmænd støtter op om de unge – de støøter glædeligt den anden vej til vores kampe. Hvis muligt tage nogle træninger med dem eller lave et weekendarrangement for klubbens målmænd. Tage ansvaret, i det omfang man har mulighed for, at målmændene udvikler sig. Selv en lille hjælp og støtte har enorm betydning for de unge.

Advertisement