Ak ja, det var rigtigt øv, og spillerne og teamet ved VM må nok føle lidt det samme. Der er slidt og slæbt, men da det holdet skulle præstere mod Tyskland og Polen, ja så slog holdet ikke til.

Svenske øjne
Michael Fasth, er vel eneste journalist der har dækket samtlige VM i floorball, og han skrev således om kampen:
Polen till kvartsfinal efter en mycket stabil 7-4-seger mot Danmark. Danskorna ostrukturerade, otaktiska, tröga och med en förmåga att ta sällsynt dumma utvisningar. Polen har betydligt mer tanke bakom sitt spel. Får de bara upp tempot kan de vara med i semigänget om några år. Nu åttondel mellan Norge-Australien. Men den blir en gäspning.

De der fulgte kampen på web, så et dansk hold der så tunge ud og som aldrig rigtig fik spillet ordentlig igang. Det bedste danske spil kom fra 0-2 til 2-2.

På facebook, kunne man læse en del funderinger om årsager bag den danske indsats

.u19 piger

Bliver ikke stærkere.
Først og fremmest skal vi dog lige huske på, Danmark stillede vel med det stærkeste landshold der kunne mønstres, der er altid en spiller man hellere vil have med end andre, men som jeg så holdet, havde landstræner Søren Frederiksen udtaget et godt hold, med et fint mix af rutinerede og unge spirrende talenter på vej.

Det store es Di Nardo har taget ansvar med mange mål, og spilintelligente Bengtsson ligger mange gode pasninger.

Danmark er overhalet.
Polen og Tyskland som er de lande der er løbet fra os, har to ting til forskel for os. De har en del spillere som er med i den Schweiziske liga og får god træning der, samt at I begge lande, har man i en del år, satset mange ressourcer på talentudvikling.

Polen og Tyskland er begge lande, som ikke er i nærheden af at få indtægter fra deres nationale idrætsforbund, som Danmark har. Dvs Tyskland vil modtage finansiel støtte når de runder de 10.000 udøvere.

Danmark skal igang
Der hvor det halter voldsom hjemme i Danmark, er just talent udvikling samt tilbud for nye piger og kvindelige spillere.

Der er en grundt til at en meget stor stamme på landsholdet kommer fra Frederikshavn, de har i mange år været ene om at satse på pigerne, nu kommer der flere til, men sandheden er, at det er skræmmende få klubber der laver noget for pigerne (nåja og for drengene).

Ansvar?
Men der er heller ikke noget specielt tilbud fra centralt hold.

U19 landshold under hvilke rammer?
Jeg medgiver gerne, at der er heller ikke mange pigespillere, og at have et U19 landshold, kan være meget smalt. MEN MEN, der er lande med væsentlig færre spillere, væsentlig mindre økonomi der fastholder deres U19 landshold.

U19 landsholdet er hvor der skal laves regionale samlinger, men lad det starte med jamborees.
Det glædelige er at der faktisk har været afholdt Jamborees, men først her lige inden sommer 2013, hvor Greve tog ansvar (en af få klubber der gør noget for pigerne i øvrigt).

Jeg skal ikke pledere for at DaFU skal øse ressourcer i et U19 landshold, der kan gøres meget for begrænsede ressourcer

Gamle nyheder, men der er ikke sket noget i 3 år.
Men tilbage i 2010 skrev jeg første gang om det

Jamboree hos pigerne
På pigesiden vil jeg gerne slå et slag for at indføre Jamboree. En Jamboree betyder at klubberne kommer med de piger de nu engang har, og at de piger deles ud på tilfældige hold, og der spilles en række kampe. Dermed får de piger der er i klubber, hvor der ikke er et hold at spille på, et tilbud. En jamboree bliver ligeså meget socialt, da du kommer på hold på tværs af klubberne, det betyder, du får dannet nye kontakter, og dermed har du en øget lyst til at komme næste gang. Jamboree har med stor succes været indført i norsk basket, her medførte det på 2 år, at antallet af hold totalt (senior og ungdom) blev fordoblet. Igen, det kræver arbejdskraft, men belønningen ligger forude og venter.

Det kom i dette indlæg

På med arbejdshandskerne.
Det er enkelt at pege fingre og sige kære klubber kom nu igang, men jeg anerkender fuldt ud, at enhver klub skal gøre det de selv tror på. Men ALLE kan gøre det bedre, ikke mindst, hvis der kommer struktur på talentarbejde og rekruttering fra centralt hold.

Danmark har nogle sindsyge spændende spillere på det nuværende damelandshold, men kom DaFU igang med at sætte langt større arbejde på dette felt sammen med klubberne, så tror jeg meget hurtig vi vil se langt flere pigespillere.

Danmark er håndboldland, men vidste du at håndbold, styrtbløder i spillere der falder fra. De skal samles op og vælge floorball.

Potentiale.
Der er et KÆMPEPOTENTIALE på pigesiden, det er bare blevet misvedligeholdt i MANGE år.

De spillere vi har til VM, er sammen med en rigtig kompetent træner det bedste vi har. De har givet alt og ofret meget. Men når hele Danmarks hjemmearbejde bare ikke er i orden, sammenlignet med andre. Vi skal være stolte af vores spillere dernede, der har kæmpet det bedste de kan.

Så bliver vi overhalet og Danmark må nok for en længere periode, stille sig tilfreds med at ligge mellem 9-12 i Verden, glem alt om VM kvartfinaler, når hjemmearbejdet ikke bliver lavet.