Snart går det løs ved VM i floorball for damer, det er samtidig første gang at det nye VM system skal afprøves.

Personligt er jeg stor tilhænger af dette.

De 8 bedste lande mødes i 2 puljer og spiller alle mod alle. Nr.1 og 2 i puljerne er direkte i kvarten, mens nr.3 og 4 skal møde nr.1 og 2 fra puljerne med holdende med holdene rangeret 9-16.

Dermed bliver der en masse lige kampe for alle med langt større udvikling for alle nationer.

Vinderne af kampene går i kvarten, mens taberne spiller om 9-12., mens nr.3-4 i puljen spiller om 13-16.

Hvad betyder det så for Danmark, jo en tæt kamp venter for Danmark, når de to første kampe er overstået mod Japan og Canada, som er MUST WIN.

Vel kan Japanerne løbe solen sort, men Danmark er niveauer højere.

Canada kommer med et mere direkte spil og med en del med ishockeybaggrund, fra landet der har 50.000 damespillere i ishockey.

Så gælder det knald eller fald kampen mod Tyskland, som Danmark har haft krammet på de sidste par kampe, men i den sidste kamp manglede deres store stjerne Baumgarten. Hun er næsten på Di Nardo niveau og vigtig for Tyskland.

De seneste kampe i 2013 mod Tyskland er så endt:
29/1 DK-GER 6-5
13/9 GER-DK 3-4
14/9 GER-DK 3-7
15/9 GER-DK 3-2

Danmark og Tyskland skal så nok op mod enten Polen eller Rusland.

Rusland ved man aldrig hvor man har, de kommer igen med en flok spillere med solid stavteknik, men det er ikke mange landskampe der spilles i det store land. Seneste kampe var VM kval, hvor de bla tabte til Polen med 2-3

Polen har i 2012 spillet mod både Danmark og Tyskland, Danmark slog de med 7-2 og tabte 7-8 til Tyskland.

Vinder Danmark over Rusland eller Polen, hedder det en kvartfinale. Her var Danmark også ved sidste VM, så det kan lade sig gøre, men der bliver satset stenhårdt i andre lande, mens Danmark vælger at nedlægge deres U19 landshold.

I kvarten bliver det nok stop, her er de bedste lande i verden bare niveauer over resten, så der er ikke meget at komme efter!