Så kommer næste indlæg om økonomien for de 9 ligaklubber. Denne gang for at sammenligne noget på tværs, nemlig indtægter på kontingenter målt på medlemstallet.

Dette er et tal der er behæftet med noget usikkerhed, for det er ikke til at vide om det er lige netop er det senest oplyste medlemstal der faktisk udgør antal af kontingentindbetalinger.
Ligeså er der ofte forskel på satserne, dvs. det vil blive et meget gennemsnitlig tal.

I gennemsnit koster det blot kr. 657,- at gå til floorball i en af ligaklubberne. Lidt skærende kontrast til min ene søn der betaler 900 for at gå til badminton en gang om ugen!

Men der er voldsomme forskelle på tallene.

1543 Team Århus
Det koster det i snit pr. medlem at spille floorball i Århusklubben, det er ikke et parameter der kan konkurreres på. Prisen skal næppe højere op. Dog skal det siges, at klubben primært har seniormedlemmer, og meget lidt ungdom. Typisk er seniorkontingent højere end ungdom.

842 Rødovre
Må tilstå jeg havde en forventning om at denne pris nok ville ramme meget godt hvad et gennemsnit kunne være

766 Vanløse
Vanløse vokser stille og roligt større og større, de kommer til at tjene flere penge

534 Benløse
Klubben har rigtig mange ungdomsspillere. 450 for en sæson koster det for de allermindste, ligeså har de en større gruppe motionister som slipper med 250 for en sæson

494 Sunds
Sunds har traditionelt mange ungdomsspillere. 200 koster u5-u7, U11 skal slippe 400 og endelig U13 koster 500

409 Frederikshavn
Her er jeg på dybt vand, for medlemstallet er det samlede for Bulldogs og Outlaws, og efter de er slået sammen, er deres medlemstal nok anderledes end den samlede total.
Billigste kontingent i klubben er 450, så derfor kan tallet på 409 ikke passe, med mindre der er mange gratister i klubben, men det tvivler jeg på.

372 Copenhagen
Billigste kontingent er 500, så tallet på 372 passer ikke, ergo er det medlemstallet det også er udfordringen her.

293 Brønderslev
Klubben oplyser ikke noget om hvad kontingentsatserne er for at spille floorball. Men mon prisen på 293 passer, så her er der også en udfordring på medlemstallet.

Sammenlagt står kontingent og tilskud fra kommunen for 41% af en klubs indtægter (gennemsnitspris), så indtægten er særdeles vigtig for langt de fleste klubber, og derfor er det på øgede antal spillere, at klubberne kan øge deres indtægter.

Det kræver indsats på ungdoms siden og bredden hos seniorne