#Floorball, tandløse DM vindere?

Rødovre vandt sidste sæson et brag af en finale mod Vendsyssel. Efter den kamp blev der sagt farvel til Andreas Krogh, Mikael Mathisesen, Tobias Nielsen, Claus Nissen, Martin Erichsen og Martin Starcke.

Ny træner kom til, den tidligere landsholdskeeper Esben Staun.

Men hvad sker der så, jo Rødovre fortsætter bare som om intet var hændt. Nogle af ovennævnte profiler, ville gå ind direkte i enhver førstekæde. 

Flot arbejde af Rødovre, at køre videre. Jeg spurgte en af dem der er stoppet, spillende træner fra sidste Martin Erichsen lidt om dette og hvordan Rødovre faktisk kan bære sig ad med at vinde et DM guld, når de har den laveste omsætning af klubberne!

Hvad er det for en kultur og værdier der gør dette?

1) Hvordan kan Rødovre bære sig ad med at vinde et DM, når de har den laveste omsætning af alle klubberne?
Det må være en blanding af sammenhold, mange dygtige spillere og måden man får integreret nye spillere på. Dertil kan lægges et spilsystem som Glenn Stjernkvist lagde grunden for og som er blevet videre udviklet gennem årene. 

2) Da Rødovre vandt DM guld første gang var det med Glen Stjernkvist som træner samt en stærk Marck Lundberg, så var Rødovres omsætning 4 gange så stor takket gode sponsorkroner, hvor ser det fremtiden for Rødovre?
Fremtiden er svær at spå om, men jeg håber at de unge spillere der i dag er en stor del af 1. holds truppen kigger på hvor deres udvikling er bedst og ikke bare skifter fordi man kan få fri kontingent og to stave. Floorball er ikke der hvor man kan give penge til alle spillere (hvis man gør det i andre klubber, så synes jeg man er gået den forkerte vej) man skal i stedet koncentrere sig om at finde enkelte gode spillere som virkelig kan styrke holdet.

3) Pengene kommer til at fylde mere og mere, men mange af klubberne ledes stadig af mennesker, der egentlig bare gerne vil spille floorball, er det ikke skidt for sportens udvikling?
Lige på nuværende tidspunkt ser jeg det ikke som et problem. Hvis man har de rigtige kompetencer så skal det ikke udelukke vedkommende for at deltage i bestyrelses arbejdet og det behøver ikke hæmme spilleren på banen. Man kan fx se på GOG i håndboldligaen der har en spillende administrerende direktør (Kasper Jørgensen), og det er jo intet problem. 

4) Udfra regnskabet må det være forbavsende små penge spillerne fra Rødovre har modtaget hvis nogen overhovedet, hvorfor er de blevet i klubben, når de andre steder kan få mere?
Igen må mit svar være sammenholdet. Der er en helt unik fællesskabsfølelse samtidig med at alle er kæmpe vindere. Samtidig har chancen for guld i øst været størst i Rødovre igennem de seneste 5 år, dette har muligvis gjort klubben mere attraktiv for spillere selvom man ingen penge kunne få.

Reklamer

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s