#Floorball, når der er face off så…

Ser du internationalt floorball eller kampe i den bedste række, ja så ser du reglerne omkring face off blive noget frit tolket. Hvor der i de lavere ligaer herhjemme er mere stringent om dette, så er det internationalt og i den bedste liga mere frit.

Jeg spurgte Jesper Juul, der er del af det danske internationale dommerpar sammen med dygtige Ricky Kronow om just dette.

Hans enkle forklaring var:
Det er lidt nemmere hvis man opfatter os som kampledere. Vi vil gerne se os som kampledere og ambassadørere for en hurtigt og publikumsvenlig sport. Reglerne ved Face-off er klare, spillerne på hver deres side af bolden, fødderne parallet, bolden midt på bladet, det er det børn og unge skal træne.

Desværre er der sket den udvikling især på topplan og internationalt, at små unoder sniger sig ind, alle partere ved dette, og acceptere dette. Det gælder ikke kun ved face-off, men også i mange andre facetter af spillet. Og når begge spillere har accepteret at det foregår, vil det skabe stor irretation hos publikum. tv og ikke mindst spillerene på banen, hvis dommeren istedet for at være leder, bliver dommer og rette på face-off og bruger tid på.

Vi tænker meget over at vi skal kunne sælge kendelser, og skabe forståelse for kendelserne, og vi må bare sige at den med ukorrekt Face-off er svær at sælge, Når alle parter har anden fælles forståelse. Men det betyder ikke at vi tillader alle unoder, og aldrig blander os, så i skal ikke regne med fripas til weekendens sæson start

Det at just dommerne, ikke kun er dommere, men ledere af en kamp der skal afvikles gnidningsfrit og i et godt flow, viser hvilket ansvar der ligger på mændende i sort.

Kronow/Juul kan åbenbart den slags, de er i hvert fald i høj kurs hos IFF, der ofte har bud efter dem, senest var det blandt andet end tur til Korea for at dømme!

Reklamer

One thought on “#Floorball, når der er face off så…

  1. Jeg dømmer udfra tesen – heller et frislag for lidt end et frislag for meget.
    Medmindre der er tale om slag over staven — det skal bare fjernes fra sporten!
    Det er helt klart dommerens ansvar at spillet flyder og der kommer så få spilstop som muligt. Derfor kan man sagtens lade de små frislag leve videre, men man skriver sig tit bag øret, hvilke spillere der har meget hånd i ryggen på modstanderen – går for hårdt til modstanderen ved banden. Så man verbalt kan guide dem til, at lade være under kampen – i stedet for at dømme udvisningen.
    Tit i kampe med høj tænding, vil jeg dømme hårdere i de sidste 5-10 minutter af kampen og give nogle udvisninger jeg havde ladet gå tidligere i kampen, for at fjerne det øverste af tændingen. Dette kun ved kampe, hvor udvisningerne ikke vil have den store påvirkning på resultaterne. Hvis det er meget tætte kampe, bliver opgaven at holde tændingen nede ved at guide spillerne verbalt og kun dømme for deciderede svinestreger.

    Der er mange tilgange til det at dømme, men jeg ser helt sikkert også mere dommerens rolle som værende kampledere end som regelrytter!

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s