Ser du internationalt floorball eller kampe i den bedste række, ja så ser du reglerne omkring face off blive noget frit tolket. Hvor der i de lavere ligaer herhjemme er mere stringent om dette, så er det internationalt og i den bedste liga mere frit.

Jeg spurgte Jesper Juul, der er del af det danske internationale dommerpar sammen med dygtige Ricky Kronow om just dette.

Hans enkle forklaring var:
Det er lidt nemmere hvis man opfatter os som kampledere. Vi vil gerne se os som kampledere og ambassadørere for en hurtigt og publikumsvenlig sport. Reglerne ved Face-off er klare, spillerne på hver deres side af bolden, fødderne parallet, bolden midt på bladet, det er det børn og unge skal træne.

Desværre er der sket den udvikling især på topplan og internationalt, at små unoder sniger sig ind, alle partere ved dette, og acceptere dette. Det gælder ikke kun ved face-off, men også i mange andre facetter af spillet. Og når begge spillere har accepteret at det foregår, vil det skabe stor irretation hos publikum. tv og ikke mindst spillerene på banen, hvis dommeren istedet for at være leder, bliver dommer og rette på face-off og bruger tid på.

Vi tænker meget over at vi skal kunne sælge kendelser, og skabe forståelse for kendelserne, og vi må bare sige at den med ukorrekt Face-off er svær at sælge, Når alle parter har anden fælles forståelse. Men det betyder ikke at vi tillader alle unoder, og aldrig blander os, så i skal ikke regne med fripas til weekendens sæson start

Det at just dommerne, ikke kun er dommere, men ledere af en kamp der skal afvikles gnidningsfrit og i et godt flow, viser hvilket ansvar der ligger på mændende i sort.

Kronow/Juul kan åbenbart den slags, de er i hvert fald i høj kurs hos IFF, der ofte har bud efter dem, senest var det blandt andet end tur til Korea for at dømme!

Reklamer