1) Tillykke med DM guldet, hvordan havde du det da slutfløjtet lød?

 Først og fremmest en kæmpe lettelse, men også en stor glæde over at have lykkes som træner.

2) Du har vundet DM guld som spiller et par gange, var der forskel på dette DM guld, når du var i aktion gennem spillende træner?

 Ja det var der helt klart. Det er noget helt andet at stå som træner igennem en hel sæson. Det at forberede træning og kamp er super spændende, men også rigtig tidskrævende og hårdt. Mange tror at tingene giver sig selv i forhold til taktik, kæder, power og box, men der er rent faktisk rigtig mange ting der skal tænkes igennem. At der så dertil kommer utilfredse spillere man skal forholde sig til er rigtig svært. I forhold til at være spiller samtidig er min klare holdning at man glemmer sig selv, man når ikke på samme måde at sætte sig selv op til kampene, og set udefra hos dem der tidligere har været spillende træner rundt om i klubberne så er ens eget niveau faldet en del fordi man varetager flere opgaver på en gang og ikke kun kan koncentrere sig om sig selv og de opgaver man har fået. Der er selvfølgelig undtagelser som fx Jesper Schow som jeg synes gjorde det rigtig godt på banen i de år han også var træner.

3) Hvad gør I vinder DM guldet?

Helt kort så vandt vi fordi vi spiller som et hold og fordi alle er villige til at ofre sig for hinanden i de afgørende situationer.

4) Inden sæsonen startede havde du dine overvejelser om at stoppe helt, hvad gjorde du tog en sæson mere, og sprang ud som (spillende) træner?

Lysten til stadig at spille og for at hjælpe klubben som ikke havde nogen træner efter Kasper Sindt havde valgt at stoppe.

5) Hvad var din ambition inden sæson, I havde haft Kasper Sindt som succestræner, førte du blot skibet sikkert videre, eller hvor så du din rolle som træner?

Som udgangspunkt var min ambition at få flere unge i spil. Det lykkedes i den første del af sæsonen hvor der blev roteret mere på spillerne, dette medførte at vi ikke vandt ligeså komfortabelt (eller at vi tabte mod Benløse), men på det tidspunkt var det ikke det vigtigste for os. Efter jul spillede vi på færre mænd, men som turneringen skred frem og specielt i slutspillet, var stort set alle mand i spil, hvilket gav os det ekstra overskud i afgørende situationer.

6) Du har masser af erfaring som spiller, men intet som træner og heller ingen trænerkurser. Er det ikke en falliterklæring at du kan hente DM?

Lidt hen af vejen er det måske, men man bliver også nødt til at se på hvilket spillermateriale man har til rådighed, der har jeg jo været så privilegeret at kunne arbejde videre med en trup som har været og spillet sammen de sidste 5 sæsoner hvor der kun er blevet skiftet meget lidt ud. Samtidig var det nemt at fører den stil videre som kasper sindt havde lagt og det gjorde det nok nemmere for mig fremfor at skulle starte på et helt nyt hold hvor man ikke kender folk. Samtidig mener jeg generelt at folk skal kunne tænke selv inde på banen, så som træner har min opgave mere været at kører videre på samme måde som under Kasper og så samtidig prøve at lave nogle sjove, inspirerende og kamprelaterede træninger.

7) Rødovre træner blot 2 gange om ugen i løbet af sæson, hvad også mange andre klubber gør. Men siger det ikke mere om niveauet i dansk floorball, at man kan blive dansk mester med den træningsmængde

Jo og vi går også og joker med det, men faktum er at det nu er sket 4 ud af det seneste 5 år, så et eller andet må der gøres rigtigt. Jeg tror grunden til man har kunnet gøre det er fordi man har haft den samme stamme i truppen gennem 10 år, det gør at der ikke hvert år er 4-5 spillere der skal introduceres i hvordan vi gør tingene. Samtidig har taktikken været mere eller mindre den samme siden glenn stjernkvist var der som træner i 2005, så den sidder 100 procent på rygraden hos folk.

8) Du stopper på toppen, dansk mester som træner og spiller, hvad gør du stopper nu?

Man kan sige at overvejelserne om at stoppe allerede var der året før, men jeg havde stadig lysten til at spille og manglede nok bare en ny udfordring. Da Rødovre kom og spurgte om jeg ville være spillende træner var jeg ikke i tvivl om at det ville blive en kæmpe udfordring og noget jeg ikke ville sige nej til. Nu her efter sæsonen har jeg ikke fortrudt at jeg sagde ja til det, men må også erkende at det har taget ekstremt hårdt på mig og det er helt naturligt at jeg drosler ned og spiller hygge floorball istedet – jeg kan dog ikke udelukke at jeg på er tidspunkt er at finde på 1. Holdet igen, men lige nu er lysten helt væk, og jeg glæder mig til at spille 2. Hold i Rødovre sammen med Kelk, Starcke, Tobias, vander mfl.

9) Hvis Dansk floorball skal løftes i niveau, hvor ser du så der skal sættes ind henne

Man skal forsætte det gode arbejde med ungdommen rundt om i landet. Derudover skal træningsmængden op så man kan træne mere i detaljer.

10) Hvad har overrasket dig mest ved at blive (spillende) træner?

Ved ikke om det overraskede mig, men i forhold til at vi kun træner to gange om ugen var/ er det svært at træne detaljer. Det har været i irritationsmoment sæsonen igennem, da man med kun to træninger har svært ved at tage tyve minutter ud af træningen og kun bruge den på frislag fx. Det havde været meget nemmere med en ekstra træning der kun var til specialtræning.

11) Hvilke danske træner er du imponeret over i denne sæson?

 Generelt er jeg ikke særlig imponeret, men der er dog en som i mine øjne skal fremhæves.
Thomas Brodersen som har skabt et homogent hold som arbejder sammen til det sidste – er sikker på det nok skal bære frugt på et tidspunkt hvis de kan holde på deres spillere. Han er samtidig en ildsjæl som Benløse nyder godt af. Fuldt fortjent han blev årets træner.

12) Ser du pludselig kampene på en anden måde i forhold til da du var spiller?

Det klart man ser det på en anden måde, der er taktiske overvejelser til alle kampe. Måske ikke altid så meget på spilkonceptet, men mere i forhold til hvilke spillere der vil være gode mod hvilke hold.

13) Hvem skal tage over i Rødovre, det er noget af et pres eller?

Esben Larsen er jo blevet offentliggjort som ny træner, hvilket jeg synes er en god løsning. Selvfølgelig er det svært at overtage et hold der har vundet DM tre år i træk, men nu når det er landsdækkende liga står man overfor nogle andre udfordringer end tidligere. Holdene vil være mere lige, så der vil ikke være nogen lette kampe. Man kan ikke have offdays og så vinde alligevel, man skal være klar hver gang.. Det er op til træneren på en anden måde at få sat folk op i forhold til tidligere sæsoner hvor vi har vundet øst -rækken forholdsvis nemt så derfor har der oftest først rigtig været tænding på i slutspillet..

14) ordet er frit

Jeg vil ønske alle en god sommer, og så glæder jeg mig til at følge med på sidelinien (selvom det bliver svært

Advertisement