Finland kom til Tyskland for at vinde U19 VM, men blev brutalt bremset af pasningssikre Schweiz. 2-1 førte Finland for derefter at tabe 2-4. Noget af en skalp for ambitiøse Schweiz, der gerne vil regnes som en udfordrer til VM titlen på seniorplan.

Sverige ser sig selv som den naturlige favorit til alle VM, men Tjekkiet udspillede svenskerne fuldstændig i starten af den anden VM semifinale. 3-1 efter første periode. Svenskerne kæmpede tilbage med alt de havde og havde 4-4 efter 2.periode, tjekkerne kom igen foran med 5-4 inden Jesper Kivipaasi tog fat og med 4 af de sidste 5 mål var han om nogen den onde ånd.

Det lurede at den første VM finale uden enten Sverige eller Finland var på vej, men svenskerne viste rutinen.

Nu bliver det gentagelse af gruppekampen Schweiz-Sverige, som de gul/blå vand 4-3, dog efter 4-1.