Jeg vil vove den påstand, at kun meget få floorballspillere her i Danmark, rent faktisk har fået instruktion i hvordan man skal udføre sit skud.

Jeg vil vove den påstand, at stort set alle der skyder er mere eller mindre autodidakte.

Nogen har været smarte og set andre skyde og forsøgt at kopiere det, mens andre er vokset op i et miljø hvor de har set masser af afslutninger, og dermed visuelt tillært sig nogle færdigheder.

Men nogen egentlig instruktion, nej den tror jeg ikke finder sted, eller også i stærkt begrænset omfang. Du kan bruge dig selv som rettersnor, har du fået instruktion i at skyde?

Det visuelle er det som jeg vil inddrage i dette blogindlæg!

For der findes faktisk et fantastisk redskab til træneren, som han kan bruge!

For er der noget der får en skarp indlæringskurve, så er det når du bruger video.

Det er enkelt.
Nu er det måske omsonst at stå med et kamera og filme og derefter spole tilbage og se udførelsen af ens skud…Helt enig.

Men her kommer dette program ind, som tilmed er ganske gratis, og så brugervenligt at selv herre 4 spillere kan finde ud af det!

Det som det kræver er at du downloader prgrammet skillcapture, som jo er ganske gratis.

Rigtige kamera er vigtigt.
Plugger sit webcam til sin bærbare computer. Her kan det anbefales at købe et PS3 kamera. Dette er specielt designet til at fange bevægelser, og når du så fryser optagelsen, vil billedet stå knivskarpt, og ikke stå og ryste.

Et PS3 kamera koster blot omkring 200,-

Når du starter programmet, kan du sætte det op med forsinkelse, dvs at den først viser det den har optager med en forsinkelse du bestemmer.

Dvs du kan lave en øvelse, hvor du laver teknisk træning omkring skud, hvor spillerne mellem skuddene kan gå hen og se deres skud. Dermed får de visuelt et billede af deres bevægelse og kan langt lettere rette deres skudteknik.

Faktisk er programmet så smart, at du kan sætte en fil op på hver enkelt, som du senere oploader til den enkelte spillers youtubekanal, således at spillerne selv kan sidde og se på deres teknik.