Hun var Danmarks måltyv ved kval til dame VM, blot 19 årige Jasmin Damm er allerede en etableret spiller, som de andre kan læne sig op ad. Faktisk fik hun allerede tilbage i 2009 debut internationalt, da hun med sit klubhold var med i Europa cuppen.
I 2011 var hun med til at kvalificere Danmark til VM, 4 kampe gav 3 point. Ved dette VM kval var antallet af point fordoblet, så jeg glæder mig til at se hende om 2 år igen, hvor hun laver 12 point.

Den dygtige spiller, har været frisk på en udfordring, og har rykket teltpælene op i denne sæson, og træner og spiller i Sverige. Det glæder mig, for det er her mange har chancen for at rykke rigtig meget!

Jeg spurgte Jasmin Damm om dette og hvordan hun selv så det just overståede kval til VM

1) Hvordan startede du med floorball og hvor gammel var du?
Jeg tror, at det var som 13-årig, hvor jeg var oppe at se min lillebror spille, og så jeg synes det rigtig sjovt ud, og startede derefter. I lang tid spillede jeg både floorball og fodbold, men efter at jeg kom op på eliten, valgte jeg stoppe til fodbold og sætte fokus på floorball.

2) Du er født i England, kan du egentlig stille op for det engelske landshold?
Jeg har ikke boet i England siden jeg var 3 år gammel, hvor mine forældre, som er kiropraktorer, valgte at vende næsen hjem mod Danmark efter 7 år. Jeg er i dag dansk statsborger og har faktisk ikke undersøgt det, men går ud fra at jeg ville skulle søge om engelsk statsborgerskab for at kunne spille på det engelske landshold.

3) Hvilke ting har gjort dig god hvad har været med til at udvikle dig
Jeg tror grunden til, at jeg er kommet så langt som jeg er i dag, er glæden ved at spille og træne. Og at være en type som godt kan lide processen med at arbejde for at forbedre sig. Jeg har været så heldig, at være god til at løbe, hvilket giver mig en god fordel på en floorballbane.
Derudover tror jeg også, at have viljen er vigtig! Man kan ikke komme sovende til succes.

4) Du lavede 6 mål og ingen assist ved kvalen, er du en måltyv der går direkte efter målet?
Ser bestemt ikke mig selv som en måltyv som kun går efter målet og ikke laver assist, – snarere tvært imod. Jeg tror faktisk, at det er den første internationale turnering hvor jeg ingen assists har lavet, så det er vist bare et tilfælde.

5) Hvad var din egen oplevele af turneringen.Hvordan så du selv de tre vigtige kampe mod Tyskland, Slovakiet og Estland?
Jeg blev overrasket over nivauet i Slovakiet og Estland. Specielt Slovakiet var overraskende gode, heldigvis lykkedes det med hård fight at komme tilbage i kampen. Estland derimod burde vi have vundet over.
Tyskland mødte vi jo tilbage i november og er derfor et hold vi kender lidt mere til, deres niveau er nogenlunde det samme som Danmark. Der er dog nok ingen tvivl om at vi i Danmark skal kigge på vores arbejdsmoral, ellers ender vi med en dag ikke at kvalificere os til VM.

6)Du spiller i den næstbedste svenske række hos Lockerud Mariestad, hvordan endte du hos dem?
Jeg endte i Lockerud nok mest fordi, at jeg allerede som 15 årig var på en ‘elit’ træningslejr hos dem, og har herefter holdt kontakten ved lige. Sidste år havde holdet Michael Hill som træner, som jeg har haft tidligere som træner på træningslejre i Sverige, og hans måde at træne på med fart passer perfekt til min spille stil. Desværre rejste han inden sæson start, og der har herefter været lidt udskiftning på træner posten, men vi har nu en tidligere Lockerud dame spiller som træner og det fungerer godt.

7) Hur bra är dit svenska?
Jag pratar bra svenska – men med nordjysk accent 😉

8) Hvad har det betydet for dit spil at rykke til Sverige?
Jeg føler selv at jeg har udviklet mig af at spille i Sverige, hvilket også var mit mål med at rejse. Jeg har aldrig været i så god form, og mit fysiske spil er også blevet meget forbedret. På nuværende tidspunkt træner jeg to gange dagligt enten løb, styrketræning eller floorballtræning

9) Ville Lockerud vinde det danske mesterskab?
Ja det vil jeg mene. Vi har et stærkt hold, med mange dygtige talenter. Derudover spiller de hurtigere, mere fysisk og mere taktisk.
Forskellen ligger i, at i Danmark har de bedste hold et par rigtige dygtige spillere og derefter falder niveauet. Hvorimod i Sverige består sådan et 1. div hold, som Lockerud, kun af rigtig dygtige spillere.

10) Du scorede 6 mål for landsholdet, og har scoret 2 mål i 14 kampe i Sverige, hvorfor?
Jeg tog til Sverige for at udvikle mig, ikke for at være bedst på et hold.
Niveauet er bare højere, for eksempel har Lockerud lige spillet træningskamp mod det norske landshold, som jo er direkte kvalificeret til VM. En kamp som var meget lige og endte 2-1 til Norge.
På landsholdet spiller jeg i 1. kæden, og i Lockerud spiller jeg i 3. kæden – har dog også ramt ved siden af en del gange i Lockerud haha 😉

Ordet er frit?
Jeg kan kun anbefale andre unge spillere at tage turen til Sverige og prøve kræfterne af. For mig har det været et år fuld af udfordring, hvor jeg føler at jeg udviklet mig både som menneske og som floorballspiller. Jeg rejser dog tilbage til Danmark når sæsonen er slut, da jeg skal i gang med at studere i Århus. Ingen tvivl om at jeg har været heldig med mit valg af klub, hvor alle har taget godt imod mig og jeg har haft en god kontrakt


Spillerne fra Frederikshavn der var med til VM kval, #7 er dygtige Jasmin Damm