Søren Frederiksen var manden med ansvaret for det danske damelandshold, de klarede som bekendt skærerne og kom med til VM, efter en række spændende opgør. Derfor måtte jeg høre om et par ting, i den anledning.

Hvordan har du inden turneringen forberedt dig på modstanderne, hvordan henter man info på specielt Estland og Slovakiet?
Ja det var svært med de to hold, men vi fandt nogle kampe med Slovakiet på youtube;O)
Men ingen omkring Estland, men jeg kunne se de spillede tætte kampe mod Letland, så det vidnede om stor styrke! Og vi var på plads da de spillede deres første kamp mod Italien, og her viste de højt tempo og masser af vilje til at flytte sig for hinanden.

Hvad var dine egne forventninger inden turneringen?
Vi mente at Letland og Italien ville skille sig ud, i hver sin ende, og ellers ville vi andre kunne slå hinanden på tværs.

Uafgjort mod Slovakiet og Estland, hvorfor kan vi ikke slå dem?
Det er lande der træner mere end vi gør, jeg snakkede med den Estiske træner, der kunne fortælle at deres piger trænede mellem fire og fem gange om ugen, så de er bedre trænet end de fleste af vores spillere. Men vi skal også blive bedre til at afslutte på mål, når vi kommer i løb og bliver presset, for vi får chancer mob begge hold. Mod Slovakiet kom vi i et stormløb fra start og var heldige “kun” at være bagud med tre. Men vi havde set i tidligere kampe set, at de ikke kunne holde tempoet oppe, så pigerne fik besked på at stoppe deres spil og tage mange nærkampe mod dem, hvilket kom os til gode til sidst.

Bagud 2-5 mod Tyskland, hvad gjorde det blev vendt til succes?
Vi havde troen på det, og vi ar 100% med i kampen, vi var sikker på at vores koncept holdt mod tyskland. Men det skal siges, at Tyskland virkelig er kommet op i tempo.

3 af holdets unge piger var topscorer, hvorfor?
Det var jo mange unge piger med på holdet, og så handler det jo om at tro på det, selvom man ikke rammer hver gang.

Hvordan er forberedelsen inden en kamp, hvordan ser dagsprogrammet typisk ud for holdet?
Vi havde en del kampe kl. 13, disse dage stod vi op kl. 7 og spiste morgenmad, hvorefter pigerne gik tilbage i seng et par timer, for så at spise igen kl. 10

Kl. 11 var der oplæg til kampen hvor kæderne til kampen blev fremlagt, vi viste nogle klip af modstanderen og nogle klip af os selv, med de ting vi selv havde gjort, af de ting vi arbejder med som kunne bruges mod vores modstander.

Derefter gik vi samlet til hallen, som lå 75 m væk. Herefter tager Mette Faurholdt over, hun har været en fantastisk indpisker og foregangsmand og har taget sig af alt opvarmning. Pigerne gik derefter en tur, inden de klædte om, og blev klar til alm. opvarmning. vi spiste aftensmad kl. 17 om aftnen trænede vi med de piger der ikke var blevet kørt hårdt med under kampen.

Hvilke roller har teamet omkring holdet når kampen går i gang?
Anne Skov har taget styringen i omklædningsrummet, nå pigerne går til taktik, hun ved hvilken piger der sidder sammen og hvilken piger der helst vil sidde ved døren osv. hun tager sig også af papir arbejdet inden kampen.

Jakob Burkall har gjort pigerne klar inden, men der er altid nogen der lige skal have lidt mere, ellers er Jakob manden der tager de ting med pigerne der pludselig opstår under kampen, skader mm.

Charles Hansen er rigtig god til hurtigt at læse modstanderens spil i forhold til vores eget spil. Han har Power play 100% og ellers snakker han med spillerne under kampen.

Jeg selv forsøger at tage kontrollen og coach holdet igennem kampen og se hvem der er klar og hvem der trænger til et hvil. Jeg har ansvaret for vores box play.

Mit indtryk er at Danmark valgte en lettere defensiv tilgang til kampene, kan du uddybe dette?
Vi valgte en tilgang, hvor vi havde vores energi lagt i forsvaret, hvor vi ville styre spillet og gå på contra. Vi har også arbejdet på at bevare trykket i angrebet når vi taber bolden.

Vi fik fra flere sider ros for vores taktiske tilgang til modstanderen, som måske resulterede i point mod estland og Slovakiet?

Hvordan ser du damefloorball udvikle sig i Europa?
De lande som før har været under Danmark er i en rivende udvikling, har er det ishockey nationerne som udvikler sig med storm skridt, de træner meget hårdere end pigerne gør herhjemme, mens de har ligaer hvor der bliver spillet tætte kampe, dette er med til at gøre deres spillere gode.

Hvad skete der efter kampen mod Italien, var der champagne?
Ja, der var et par forældre med som var og spørge om de måtte give et glas champagne til pigerne, hvilket vi mente var ok.

Hvis du skal pege på tre områder der er centrale, hvor Danmark skal forbedre sig, for at blive bedre internationalt, hvilke ville det så være?
Vores Fysik! vores Kondition og vores teknik. Vi mangler piger der forpligter sig 100% med det mener jeg at der skal trænes hver dag, styrke, kondition, og teknik. Så vil vi være foran de hold der gav os problemer i denne kval.


Søren Frederiksen i aktion ved kval til dame VM