Fantastisk VM finale mellem Sverige og Finland ved WFC2012 i Schweiz! Sverige var mest sultne og viste et ufatteligt effektivt spil i specielt anden periode hvor de punkterede den VM finale.

0-3 var Finland nede efter 1.periode efter en skudstatistik på 6-5 i finsk favør, men en helt vanvittig 2.periode som måske er den bedste Sverige nogensinde har spillet, endte med svensk 6-1 sejr og dermed 9-1!

Skudstatistik sagde 12-4 til svenskerne, dermed havde Sverige scoret 9 mål på 17 skud, tal om at være effektive!

Det fantastiske ved det svenske spil, var deres spil, de brugte et meget bevægeligt spil og brugte hele banen. Backerne var gode til at ligge dybt på egen bane, og komme op og trykke på for så at falde ned igen. På en måde fik de virkelig Finland til at løbe.
Opspillet i anden periode var meget ud på kanterne, og primært skud derfra, og der satte svenskerne ret mange mål!
Finnerne var sjældent set trykket i bund i en periode.

Svært må det have været for Finland, for ved VM for 4 år siden oplevede Finland at føre 4-0 i VM finalen efter 1.periode, for at komme bagud 4-6. Så Finland har haft troen inden de kom på banen til 2.periode, hvor de så blev spillet helt baglæns!

1-9 målet til Finland, kom efter 38 min, i finsk Powerplay. Så pressede var Finland, som reelt ikke havde en eneste god chance i 2.periode.

Finland kom dog stærkt ud til 3.periode, 2 hurtige mål på 1.08 min i starten bragte lidt forhåbning for lidt sisu, og de havde 2 rigtig gode afslutninger kort efter til at komme på 4-9. Men da Sverige scorede til 10-3 ort efter, var den kamp punkteret.

Finland havde 3 powerplay i 3.periode, og spillede store dele af tredje periode enten 6-5 eller 6-4 i Powerplay når de havde det. Lige lidt hjalp det, og de sultne svenskere kan igen kalde sig verdensmestre, efter sølv to gange tidligere ved VM.

Finland har 11 spillere over 30 år, Sverige har 3. Mon ikke der kommer et generationsskifte hos Finland.