Her når sæsonen er afsluttet, kan man gøre sine funderinger om sæsonen.
Kulminationen var 5 spændende kampe inden det hele blev afgjort.

På plussiden:
Flere tætte og intense kampe
Højere tempo
Trænerløft

Dette har betydet mere udvikling af spillerne, det har betydet trænerne har skullet løfte deres niveau, samt at for dommerne, må det have betydet noget ligeså.
At de så ofte er udskældt er hvad det er.
Men for de dommere der har dømt, må det have betydet et løft i deres udvikling ligeså. Så Thumbs up til dem.

Ungdommen har jeg skrevet om, nogle klubber har været dygtige til at bruge disse og få givet dem spilletid, det tegner godt for de klubber.

Bredden i trupperne har været meget svingende. Enkelte klubber har nærmest kunnet køre med 4 kæder, mens andre har haft 1 1/2 kæde der har kunnet være med.

Der er ikke lette kampe på samme måde som før, det stiller krav til dig som klub. Mange har tradition for at hente spillerne hos hinanden, men de klubber der har linjen hele vejen fra u7-u19, det er dem der hver sæson får nye spillere op, mens andre bliver mere presset på den front.

Just ungdom er en af mine kæpheste, jeg har skrevet om dette mange gange, og jeg mener stadig at for at være med i ligaen (på sigt), skal du have 4 ungdomshold tilmeldt turneringen.

Årsagen er simpel, det vil gøre klubberne stærkere, de kan selv udvikle deres spillere, og det vil løfte niveauet.
Det skal være de klubber der vil udvikle og skabe vækst vi skal have i ligaen.

Så må andre hygge sig i de lavere rækker.

Dermed bliver det ikke kun et førstehold der bliver brugt ressourcer på, men en hel klub, og en klub der er større, har bedre mulighed for at at rykke, og stå imod kriser og udfordringer.

Historisk set, er det, de klubber uden ungdom der lukker og slukker, og der er en del hold der har været i ligaen, som er væk idag.

Inden sæsonstart måtte Vallensbæk kaste håndboldens i ringen, surt, for dermed gik ligaen fra 10 hold til 9 hold.

Sidenhen måtte team Århus sige tak for denne gang og sadle helt om.

Det koster penge at have et hold i ligaen, men det koster endnu mere ressourcer at have holdet i ligaen.

Der er et løft i det omkring holdet, som tager ressourcer, derfor er det vigtigt med de flere ledere.

Vanløse som endte sidst slap for kval spil, da svenstrup ikke ville op, og dermed blev det Hvidovre der kom op.

Ligaen kan vise sig just at være lukket land, i vest endte Århus FK langt fra oprykning, men takkede ja da de fik tilbuddet.

Nu vil de bedste spillere fra team Århus nok vandre til Århus FK, så spillemæssige er materialet der.

Men just det at vinderen af vest takker nej, er en indikator på at for at komme op, skal en klub være gearet meget mere til det end før.

Jeg har svært ved at se klubber der lige er klar, jeg har skrevet om hvem jeg kunne se have potentialet til det, men svært at se dem være klar nu.

Det betyder, selvfølgelig at de klubber skal løfte deres niveau, det er som sådan positivt, men så er jeg tilbage til min kæphest igen.

Ungdom, for at spille 1.div, skal du have to hold tilmeldt ungdomsturneringen.

Dette for ar sikre der simpelthen kommer flere spillere til sporten og at klubberne selv kan udvikle deres spillere på sigt.

Kommer der ikke flere dygtige spillere til sporten, så er det svært at løfte niveauet.

Af de klubber der spiller liga og 1.div i dag, er der mange der ikke ville leve op til dette, og når jeg skriver om dette, er der mange en leder der postulerer om jeg er klar over hvor svært det er, hvor langt der osv.

Der er ingen der har sagt det er let, og ja der kan være langt. Men TU plejer at være særdeles lydhøre overfor lokale tiltag, og er fleksible mht at organisere turnering.

Min konklusion er at det har været en succes med ligaen, men der er nogle advarselslamper jeg godt vil hæve som jeg har gjort.