I østrækken i år er det mere tæt end før set, og ofte kan det være dagsform og andre marginaler der kan afgøre kampene.
Så i forhold til tidligere år i øst hvor man kunne spille mere frit og til tider satse mere offensivt, så er holdene tvunget til at fokusere mere på defensiven end tidligere.

Det sætter også større krav til spillerne i år om at de skal have et højere niveau på det taktiske og på spilforståelsen, da de skal kunne bidrage til både det offensive og det defensive.
Den fysiske del, kræver også ekstra fokus i år, når ligaen er så tæt og det ofte kan være dem med bedst kondi der kan sætte slutspurten ind i sidste periode og bedst følge det taktiske oplæg alle 60 minutter.

I enkelte kampe har det været tydeligt at når det ene hold ikke har haft luften til 60 minutter, så er fejlene opstået, og så bliver de straffet prompte fordi de ikke kan holde gameplanen.

I tidligere sæsoner har man ofte kunne satse stort på det offensive spil, og så bruge mindre fokus på det defensive i grundspillet, hvilket har givet flot angrebsspil, samt man har kunne satse lidt på offensiven da der var et stort spring i niveauet for holdene i ligaen, og man havde “råd” til at satse lidt i nogle af kampene.

Jeg har set adskillige kampe i år, hvor holdene har startet defensivt, og det er tydeligt at det defensive er et fokuspunkt, men allligevel så bliver der scoret en del mål, og leveret seværdigt angrebsspil.
Så efter min mening så er de danske hold blevet mere fokuserede på det defensive, men de vil og kan stadig det offensive spil i kampene.

Der vil altid være kampe som Senest Rødovre-Benløse kampen, som kan blive en meget taktisk affære, og som kan blive en fuser at se på som publikum, men sådanne kampe har der og vil der altid være, også fremadrettet.
Det er en del af gamet.

I forhold til FNF-kampene så har senest Benløse kunne skabe en flot kulisse med små 400 tilskuere.
Ingen tvivl om en kulisse med så mange mennesker vil have en smule indflydelse på at kunne sætte spillerne ekstra op.

Men jeg tror ikke på det har betydet at holdene bevidst har spillet
mere offensivt og lavet flere mål, blot fordi der er tv på.
Det taktiske oplæg har nok været det samme med eller uden tv, og mon ikke kampene havde haft samme antal mål alligevel.

Nu er det ikke alle FNF-kampe der har trukket så mange tilskuere som i Benløse, så alene det at det er tv kampe, mener jeg ikke har den store betydning, det er mere rammerne klubberne skaber til tv kampene der kan sætte spillerne lidt ekstra op.

Og det er jo herligt at se flere og flere klubber medvirker til at skabe flotte rammer for tv kampene.