Floorball og piger del 4

 Dameligaen er i gang, og jeg vil prøve at se lidt på hvordan det ser ud med hvor skal nye spillere komme fra, og kan det sige noget om fremtiden for de enkelte klubber?

I dette indlæg er det kun vestklubberne der er nævnt, østklubberne er nævnt i dette indlæg.

I selve dameligaen vest er der 6 hold, 1 af disse har faktisk ikke nogen ungdomsspillere, godt eller skidt?

Alene i det kunne der ligge noget negativt ladet, der gør der ikke, jeg glæder mig over at vi faktisk allerede har så mange dameklubber i gang, og glem ikke at vi har en række under med hold ligeså.

Men det som optager mig er, hvordan kan klubberne og DaFU lave tiltag, for at få flere piger i gang med floorball?

Århus FS

4

FC Outlaws

48

Aab

8

Esbjerg

5

Frederikshavn Bulldogs

25

Team Århus

0

De to store klubber i Århus, har traditionelt været rigtig dygtige til at få studerende i gang og har et rigtig stærkt seniormiljø. Men at de tilsammen blot har 4 spillere under 18 år, det er ikke godt set med talentudviklingens briller.
Aab og Esbjerg har lidt flere spillere at gøre godt med på ungdomssiden. I det næste indlæg kommer der just en vigtig pointe mellem floorball i Aalbog og Frederikshavn!

Pigerne er derude.
Udenfor den bedste række, er der faktisk nogle klubber der for nogen nok har overraskende mange piger, men det er selvsagt ikke mange piger der er totalt i øst, så hvordan kan vi gøre noget for at fastholde og udvikle dem som er, og hvordan kan vi tiltrække flere.

Listen over klubber med U18 spillere er (Fed = hold i 1.div damer)
0 Herning
0 Randers
16 Skanderborg
3 Sunds
4 Hjørring
16 Sønderbro
0 Odense
3 Mørke
5 Kvissel
9 KKIK
7 Bjerre
1 Viborg
1 VIKA
2 Hover
9 Brønderslev
11 Strandby

Tiltag?
Norsk basket lavede et tiltag for en del år siden der hed jamboree, her lykkedes dem at øge antallet af kvindehold der var tilmeldt med 50%. De brugte metoden der heder Jamboree, som går ud på at lave et stævne, hvor alle kan tilmelde frit det antal spillere de har.

Spillerne bliver så delt ud på hold via lodtrækning, så selv klubber med 1-2 spillere kommer til at spille, og det at alle kan komme til at spille med alle, skulle gerne styrke et socialt bånd og fastholde.

Lav 2 stævner øst og vest om året som minimum, hvor det handler om at spille og have et tilbud kun for pigerne. Det tror jeg kunne rykke. Det kræver en engageret person til at køre projektet. De findes derude, men det skal ske i samarbejde med DaFU.

Andre tiltag der har været brugt med succes er plus en, hvor alle piger skal invitere en veninde med til træning.

Men grundlæggende skal der langt mere fokus på pigerne i floorball.

I dag er medlemstallet for kvinder totalt er 19%, og for ungdom er det 7%. Et mål kunne hedde 30%, er det et realistisk mål?

Målsætning:
Hvis man havde som målsætning for pigerarbejdet at:
Fastholde så mange som muligt, i så lang tid som muligt og med kvalitet i træningen, hvad skulle der så ske ude i klubberne?

Jeg spurgte et par stykker om hvad de mener DaFU og klubberne kunne lave af tiltag, for at få flere pigespillere i gang, deres indlæg kommer der næste par dage

 

Reklamer

One thought on “Floorball og piger del 4

  1. Jeg er meget, meget bekymret for såkaldt elitedamefloorball i Jylland fra og med næste sæson. Bulldogs forsvinder helt sikkert fra ligaen og måske er der også et eller to af de andre hold, der vælger at sige tak for denne gang og spille på et lavere niveau. Så er der reelt kun 3-4 hold tilbage, der skal møde hinanden 5-6 gange for at kæmpe om en førsteplads.
    Samtidig er niveauet i 1. division meget langt fra liganiveau, så der er umiddelbart ikke tegn på at der kommer nye hold op.
    Det virker lidt som en dødsspiral, som også kommer til at koste DaFU penge på gebyrsiden.

    Hvor er VM 2007 effekten???

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

w

Connecting to %s