Hermed en optakt til den kommende herreliga, lad os starte med hvordan det sluttede sidste år.

Hold

 

K

V

U

T

Score

P

   
1 Rødovre FC   21 21 0 0 210 63 62  
 
2 Hafnia FC   21 16 0 5 210 112 49  
 
3 Benløse FC   21 16 0 5 140 80 48  
 
4 Vanløse Floorball   21 10 0 11 129 146 28  
 
5 Hvidovre Attack FC   21 8 0 13 109 126 24  
 
6 Vallensbæk Floorball   21 7 0 14 99 159 22  
 
7 Copenhagen SFC NB 21 5 0 16 107 139 16  
 
8 FF København   21 1 0 20 79 258 3  

Hold

 

K

V

U

T

Score

P

   
1 Brønderslev Hot Shots FC   20 18 0 2 172 95 54  
 
2 Frederikshavn Bulldogs   20 17 0 3 127 95 49  
 
3 AaB Floorball   20 10 0 10 111 120 28  
 
4 Team Århus Floorball   20 6 0 14 115 133 21  
 
5 FC Outlaws   20 5 0 15 106 135 16  
 
6 Sunds Seahawks FC   20 4 0 16 115 168 12  

Kvartfinalerne
Brønderslev-Vanløse 3-0 (40-14)
Rødovre-Team Århus 3-0 (21-2)
Frederikshavn Bulldogs-Benløse 3-0 (21-7)
Aab-Hafnia 3-2 (32-40)

Semifinalerne
Brønderslev-Aab 3-0 (36-11)
Rødovre-Frederikshavn Bulldogs 3-2 (25-27)

Finalen
Rødovre-Brønderslev 6-5

Siden da er der sket meget, beslutningen om landsdækkende er kommet og det betydet at det bliver en liga med 8 hold. I både øst og vest gælder at de 4 bedste hold går i slutspil og er med i landsdækkende. Dvs. der er ingen oprykker til den kommende liga.

 Rødovre

Træner: Martin Erichsen
Antal træningspas: 2
Profiler: Mike Trolle, Tobias Nielsen, Jacob Andersen, Oscar Eklund og Carsten Bjerregård
Antal ungdomshold:U7-U19
Antal medlemmer: 99 medlemmer, heraf 54 herreungdom
Prediction:
Rødovre har skiftet ud på to vigtige poster. Mestertræner Kasper Sindt er blevet landstræner, og stjernespilleren Martin Erichsen er stoppet, eller er han? Har taget trænertjansen.Rødovre står måske ikke helt så stærkt som sidste sæson, men de har stadig spillere som keeperen Mike Trolle, gennemrutinerede Tobias Nielsen (2xårets spiller), den måske bedste back herhjemme i Oscar Eklund, spilleren med de kvikke fødder Jacob Andersen, målfarlige Carsten Bjerregård, slideren Michael Mathiasen og evig unge Claus Nissen (40 år) med det gode skud. Udover det kunne nævnes en par gode navne mere og et par gode boblere. Så Rødovre står stærkt:
Rødovre er budet herfra på en førsteplads i øst, men det kan være sidste gang Rødovre er med helt fremme. Kan det være nok med to ugentlige træninger?

Hafnia

Træner: Jesper Frank
Antal træningspas:  2
Profiler: Jesper Schow, Nikolaj Parbo, Joakim Solvang
Antal ungdomshold:
Antal medlemmer: 90 medlemmer, heraf 15 herreungdom
Prediction:
Hafnia har lavet en meget speciel ændring, spillende træner Jesper Schow skal ikke være træner! Dermed er Danmarks bedste spiller fritaget for de pligter, og kan fokusere mere på eget spil.
Ny mand i trænerboksen er dygtige og rutinerede Jesper Frank. Udover Schow var det sidste sæson norske Solvang der øste point ind, mens unge Parbo, ikke længere er så ung, og skal vise ansvar og lave flere point. Potentialet er til det.Hafnia har to gode kæder, hvis de kan holde på alle mand, men de er sårbare, backen Stig Thorsteisson kan få travlt nede i forsvaret.
Men rygterne har floreret om spillerflugt, så er faktum at i skrivende stund er ingen af de store profiler væk! Men det kan stadig blive en pige eller en dreng!

Benløse

Træner: Thomas Brodersen
Antal træningspas: 3
Profiler: Tim Jannerup, Mathias de Fries Jeppe Pil og David de Fries
Antal ungdomshold: U5-U19
Antal medlemmer: 298 medlemmer, heraf 173 herreungdom
Prediction:
Sidste sæson var Benløse tæt på at slutte som nummer 2, men endte som nummer 3, og måtte en tur i kvarten hvor de tabte 0-3 til Frederikshavn Bulldogs. Midtsjællænderne er sultne på mere. Tim Jannerup er den store profil, men herefter er pointene spredt godt ud og spillere som Jeppe Pil, Mathias de Fries, Jacob Bøge og Martin Willen er de primære pointscorer. På banen er det rutinerede finske Teemu Tuhkanen der er i gang med sin anden sæson hos Benløse, der skal sørge for at binde spillet sammen blandt de mange unge spillere. På målet har de ambitiøse David de Fries på mål, som snuser omkring landsholdet
Benløse har to gode kæder og har flere lovende spillere på vej nedefra, så truppen er bred.

Vanløse

Træner: Jan Krusen og Rico Mikkelsen
Antal træningspas: 2
Profiler: Peter Thage, Ask Tonsgaard, Peter Meincke,
Antal ungdomshold: U7-U15
Antal medlemmer: 176 medlemmer i alt, heraf 55 ungdom
Prediction:
Vanløse blev nr.4 sidste sæson, og slutspillet må være målet den kommende sæson. Ny træner er ambitiøse Jan Kruse og han har en interessant assistent i form af Rico Mikkelsen, som har haft FFK damer tidligere. Her har han med succes udviklet spillere til damelandsholdet. Det setup skal nok blive interessant.Tidligere træner Ask Tonsgaard kan nu fokusere på spillet på banen, og det kan kun være positivt. Superteknikeren med det højt anlagte spil er en vigtig brik, det sammen med den uortodokse Peter Thage der øser point ind i stimer, er de absolut de to trumfer.

Ambitionen er slutspil, men er andenkæden og tredjekædenstærk nok?
Men er to ugentlige træninger nok for de to ambitiøse trænere?

Vallensbæk

Træner:  Simon Taylor
Antal træningspas: ?
Profiler: Morten Guido, Nicolai Jensen, Simon Jönsson
Antal ungdomshold: ?
Antal medlemmer: 47 medlemmer, heraf 2 herreungdom
Prediction:
Rutinerede Simon Taylor er i gang med sin anden sæson som træner, og han har sammen med klubben hentet svenske spillere ind. Specielt Simon Jönsson der har spillet hos FC Helsingborg virker spændende. Vallensbæk har været et smut i Tyskland og spille træningskampe i form af German Open. Her blev det til 6.plads af 7. Men 4-4 mod nummer 2 var godkendt. Jönsson lavede 8 point dernede. Hos FCH blev det til 1 mål i 64 kampe. Men mon ikke Jönsson bliver et giftigt bekendtskab for mange forsvar.Ambitionen virker klar for Vallensbæk, de skal være med fremme om slutspillet, om truppen så har bredden må sæsonen vise.

Copenhagen SFC

Træner: Claus Nisbeth
Antal træningspas: 3
Profiler: Alex Jensen, Alexander Brandrup, Claus Nisbeth
Antal ungdomshold: U7-U19
Antal medlemmer: 383 medlemmer, heraf 255 herreungdom
Prediction:
Copenhagen overraskede positivt sidste sæson, trods en næstsidste sæson, så var der en del positive takter. Truppen er nu blevet styrket med giftige Alex Jensen der har øst point ind i sine tidligere klubber, ligeså er Nicklas Bjørn kommet til sammen med rutineret svensk bak på 32 år.
Træner Claus Nisbeth er igen spillende træner.Ambitionerne er på plads, så får vi se om det rækker. Copenhagen kan blive et ubehageligt bekendtskab for mange af holdene

Hvidovre

Træner: Kenneth Larsen
Antal træningspas: 3
Profiler: Kenneth Danielsen, Patrick Nielsen, Thomas Jensen
Antal ungdomshold: U9-U15
Antal medlemmer:  127 medlemmer, heraf 44 herreungdom
Prediction:
Kenneth Danielsen er tilbage i sin barndomsklub efter et par sæsoner i Sverige hos Malmø. Den giftige angriber, skal nok løfte det meget unge Attackhold. Foreløbig har de slået Hafnia i pokalen, og sidste sæson var Hvidovre faktisk et holde der hentede mange point. Hvidovre kan vise sig være en meget dark horse til den 4 plads i slutspillet.

Helsingør

Træner:  Bobby Sjøgren
Antal træningspas: 2
Profiler: Bobby Sjøgren, Jonas Hviid, Alexander Gaihede
Antal ungdomshold: U13
Antal medlemmer 122 medlemmer, heraf 33 herreungdom
Prediction:
En blanding af ungt, gammelt og svensk. Sådan må holdet være. Den store profil, og spilleren der kan blive pain in the ass for mange er tilbagevendte Alexander Gaihede. Den smidige keeper har spillet i Sverige et par sæsoner, og er nu retur i Danmark. Er niveauet som da han spillede på landsholdet, bliver han meget vigtig for Helsingør.Ellers har spillere som Cortes, Tækker, Knudsen tidligere spillet i den bedste række, og det har spillere som de to måltyve Hammer og Kjeldsen ligeså, det blot endnu længere tilbage.

Meget kommer til at stå og falde med Jonas Hviid og den spillende træner Bobby Sjögren.

Danmarks bedste zorrospiller findes også hos Helsingør, i form af Mikkel Egerup, men kan han også i kamp? Det er i freestyle han er skarp!

Øst ender sådan

Rødovre
Benløse
Copenhagen
Hvidovre
Vanløse
Vallensbæk
Helsingør
Hafnia

Rødovre kan blive presset af både Benløse og Copenhagen der ikke er langt efter dem.

Benløse og Copenhagen ligger som bejlerne til førstepladsen, mens et tæt kuld skal slås om 4.pladsen.
Her tror jeg mest på Hvidovre, Kenneth Danielsen er manden med de mange point der skal sikre 4.pladsen. Men både Vanløse og Vallensbæk ligger lige efter og begge de to hold, er meget tætte.

Helsingør har en god trup med god bredde, men de er ikke stærke nok, men de kan sagtens tage point fra holdene over dem.
Hafnia, jeg har sat dem til en sidsteplads, lidt unfair måske, men har de samme trup som sidste sæson, er de en seriøs kandidat til 4.pladsen, men just Hvidovre slog dem i pokalen med 4-1.