Så er vi nået til 3 runde af 4 hvor DaFU’s nye formand giver nogle svar på spørgsmål.

#11 Landsdækkende liga vil i 2014 kåre den første mester i en landsdækkende liga, og det i jubilæumsåret hvor DaFU bliver 25 år. Hvad er dine forventninger til landsdækkende liga?

Min forventning er helt klart at vi får højnet niveauet i den bedste række, og at dette kommer til at smitte af på vores herrelandshold. Samtidig håber jeg på at den landsdækkende liga kan skabe øget interesse omkring vores sport både eksternt, men også internt.

#12 Damerne får ikke altid den store opmærksomhed i floorballsammenhæng, hvilke tanker er der for at få flere kvinder unge som gamle i gang med sporten?

Der skal helt klart bruges flere ressourcer på udvikling af damefloorball eksempelvis gennem kleinfeld turneringer o.lign. og det skal klubberne være indstillet på, ellers tror jeg damefloorball i Danmark går en endnu hårdere tid i møde. Bredde og elite hænger sammen.

#13 Andelen af spillere under 18 år er i de store floorballlande tæt på 75%, i Danmark halter vi noget efter med omkring 40%. Fodbold, håndbold og basket har ligeledes en ungdomsandel på over 60%. Hvad skal der til for at floorball også bliver et ’ungt’ forbund?

Der er nogle ting på tegnebrættet, en af dem er blandt andet at vi i samarbejde med klubberner skal blive bedre til at nå ud på skolerne.

#14 Det skulle gerne være enkelt, let og billigt at komme i gang med at spille floorball i turneringen, hvilke tiltag er der på bedding for at få flere seniorhold i gang?

Lige nu forsøger vi at satse på flere unge, og på at skabe en elitekultur på højeste niveau. jf. forbundet økonomiske situation, som du har været inde på, så skal vi nok passe på med ikke at gabe for højt.

#15 Det samme kunne vi sige om ungdom, hvor der ikke har været den store vækst i antal tilmeldte hold i ungdomsrækkerne de seneste par år. Hvad ser du gerne ske for at få en massiv vækst på ungdomssiden, hvad skal DaFU gøre?

Her vil jeg gerne henvis til at der som ovennævnt er initiativer i gang