Superligaen er i gang, og derfor kan det være lidt lettere at komme med et bud på hvordan den slutter, i forhold til at komme med et bud inden sæsonstarten.

Men tanken bag dette bud på slutplaceringen, er at tage udgangspunkt i hver enkelt klubs trups erfaring.
For hvis man pointsætter hver spillers erfaring udfra antal ligakampe, internationale kampe og landskampe, ja så optjener hver spiller en pointsum.

Ligakampe og landskampe er ligeledes vægtet i forhold til UEFA rating, samt FIFAs verdensrangliste.

En Schweizisk hjemmeside laver disse beregninger for blandt andet Champions League, og derfor kom tanken hvor ikke lave en for superligaen.

Nu handler fodbold om meget andet end kamperfaring, skulle man gå efter dette, skulle man jo finde en flok ældre spillere med masser af kampe bag sig. Men sådan ser verden ikke ud. Men billedet giver et overblik over hvor stærk en trup hver enkelt superligaklub har.

Den bedste klub herhjemme er FCK, deres samlede pointsum sættes til 100, og de 11 andre klubber sættes så i forhold til dette.

Sidste sæson.
Sidste sæson var FCK på det statistiske papir favoritter, hvilket dog ikke hjalp meget da FC Nordsjælland viste sig bedst i sidste ende. Så et hvordan det ser ud trup til trup, noget andet er spillet på banen.

Sidste år var forudsigelsen denne:

Prediction

slutstilling Klub

1

2

FC København (100)

2 10

OB (84)

3

9

Brøndby (69)

4

7 Aab (50)

5

5

AGF (49)

6 3

FC Midtjylland (37)

7

8 Silkeborg (29)

7

4

Horsens (29)

9

1

FC Nordsjælland (23)

10

6

Sønderjydske (23)

11

11

Lyngby (19)

12

12

HB Køge (5)

 Ovenstående viser det ikke altid går som præsten prædiker.

Denne sæson.
Men hvordan ser der så ud for den kommende sæson, jo her giver det følgende overblik

Prediction

Klub

Værdi

1

FC København

100

2

AGF 88

3

OB

52

4

Randers

46

5

AaB

42

6

Sønderjydske

41

7

Brøndby

40

8

FC Nordsjælland

34

8

FC Midtjylland

34

10

Esbjerg

33

11 Silkeborg

26

12

AC Horsens

25

Guld:
FC København er klare favoritter, med en bred trup, så er de over de 33 runder superligaen varer, meget svære at komme udenom.
Sidste sæson/Denne Sæson: 100/100

Sølv:
AGF er måske det lidt overraskende bud på dette, men truppen er bred og med masser af rutine ser det godt ud. AGF scorer højt på en række ældre spillere samt en del spillere med meget rutine fra landshold og udland.
AGF har en del ældre rutinerede spillere og scorer højt, men det er samtidig også
Denne sæson/sidste sæson: 88/49

Bronze:
OB er igen i år en seriøs kandidat til medaljer, der er igen en bred trup, trods afgang  i truppen, så bliver det interessant om sidste sæsons katastrofesæson er lagt bag sig, og fynboerne igen er med fremme.
Sidste sæson/denne sæson: 84/62

Nr.4
Randers vurderes som værende lige stærke. Oprykkerne Randers havde ikke den mest overbevisende oprykning, men trods dette har de på papiret en meget bred trup, faktisk er der 9 spillere der har prøvet at spille europæisk fodbold i enten UEFA cuppen eller Euro League
Sidste sæson/denne sæson:  NA/50

Nr.5-7
Aab, Sønderjydske og Brøndby er meget tætte
Aab har en utrolig stærk og erfaren midtbane med Due, Würtz og Augustinusen. I truppen er der 6 spillere der har prøvet Champions league!
Sidste sæson/denne sæson: 52/42

Sønderjydske  har hentet gode spillere til truppen i form af blandt andet Absalonsen og Antipas, tiden som elevatorhold er slut.
Sidste sæson/denne sæson: 23/41

Brøndby, sidste sæsons skuffende placering var ikke optimalt for klubben på Vestegnen, som traditionelt hører med i toppen. Men fordums styrke er ikke hvad den har været, og en midterplacering er hvad Brøndby kan håbe på. Brøndby sluttede skidt sidste sæson, truppen er ikke blevet stærkere, tværtimod, så man kan frygte for denne sæson.
Sidste sæson/denne sæson:  69/40

Nr.8-10
FC Midtjylland, FC Nordsjælland og Esbjerg. Måske noget overraskende at de her to meget ambitiøse klubber er placeret så langt nede.
Men for begge gælder at de har rigtig mange unge spillere, ja faktisk er FC Midtjylland holdet med den yngste gennemsnitsalder i superligaen.

FC Nordsjælland er forsvarende mestre, og det kan virke overraskende at FCN er placeret så langt nede. Men det siger nok også en del om cheftræner Hjulmands evner, samt en ung og sulten trup.
Sidste sæson/denne sæson:  23/40

FC Midtjylland
Midtjyderne virker lige så stærke som sidste sæson, hvor holdet var med fremme. Kan de igen gøre dette, trods min forudsigelse som et hold lige over stregen?
Sidste sæson/denne sæson: 37/40

Oprykkerne fra Esbjerg er på papiret ligeså stærke som FCM og FCN næsten, men det bliver en kamp for overlevelse for vestjyderne.
Sidste sæson/denne sæson:  NA/39

Nr.11
Silkeborg rykker ned, sidste sæson leverede de positivt spil under Troels Bech og det rakte til en 7.plads, desværre er truppen ikke stærk nok til denne sæson, og Silkeborg bliver den ene nedrykker.
Sidste sæson/denne sæson:  29/26

Nr.12
AC Horsens rykker ned, sidste sæsons flotte 4.plads bliver byttet ud med en sidste plads. Noget der kan ændre dette er dog Retov/Spelmann som er to vigtige brikker for Horsens, og at de i Johnny Mølby har en træner der virker snu og holder fast i det lange seje træk.
Sidste sæson/denne sæson:  29/25

Reelt er det meget tæt løb mellem nr.4-10, men et er denne statistiske udregning, noget andet er heldigvis spillet på det grønne (kunst)græs.