Rødovres guldtræner Kasper Sindt var inde i Kanalsports studie, hvor han blev interviewet om det at stoppe og om fremtidsplanerne.

Først og fremmest, så må jeg sige, det er for floorball en enorm anerkendelse, at Kanalsport begynder at bringe den type interviews, hvor det ikke kun er det de har lavet ude på selve kampdagen.

Tænk at sporten er kommet dertil, at andre faktisk finder os så interessante, at vi kan komme på TV. Super.

Landstræner?
Kasper Sindt fik det meget direkte spørgsmål, hvad med landstrænerjobbet? Det var han ikke afvisende for.

Omkring landstrænerjobbet, har jeg i andre indlæg argumenteret for at vi skal have dansk landstræner. Jeg tror det vil udvikle sporten bedre, ved at vi får danske trænere på posten. Alle de svenske trænere vi har haft, har virkelig været dygtige, og været med til at flytte Danmark. Men jeg må erkende, at skal vi rykke mere, skal vi have flere dygtige trænere i Danmark.

Danske trænere
Hov, har vi ikke dygtige trænere, jo det har vi, men vi skal have flere af de auodidakte tænere, til at uddanne sig.

Et krav til en landstræner er i min verden, at han har Diplomtræner. Det er det niveau vi skal stræbe efter.

Det ville betyde at der blot i Danmark vil være 4 med floorball baggrund der kunne være landstrænere! Det er Søren Reinholdt, Jesper Thomsen, Jesper Juul og svenske Mattias Wennbring, der dog ikke er i floorballsporten for tiden.

Lig en plan
Men ville det så betyde, at en enorm dygtig fyr som Kasper Sindt ikke kan blive landstræner. Nej da, lig en uddannelsesplan i samarbejde med ham, så han stille og roligt bliver uddannet.

For tænk at have en dygtig autodidakt træner, der også er dygtig til at suge viden til sig, hvor meget bedre vil han mon så blive ved at blive uddannet?

Hvad sagde Sindt?
Jeg spurgte faktisk Kasper Sindt for lang tid siden om dette at mange trænere ikke er uddannet i floorball, det gav han et rigtig godt og nuanceret svar på, det kan du læse her.

Svendestykke.
Men det som jeg faktisk ser som den helt store bedrift Kasper Sindt har præsteret, var det andet  DM guld Rødovre vandt, da de i Århus besejrede Brønderslev.

Vel var det med en storspillende Martin Erichsen på holdet (også dengang).

Men Rødovre havde ved det første DM guld de vandt i 2006, hentet en svensk stjernetræner til, hentet svenske profiler, samt en række af de bedste danske spillere til klubben. Det DM kostede økonomisk, men ’den gamle garde’ blev,  og klubben gik igang med et stille generationsskifte og de to næste sæsoner kastede en semifinale og en kvartfinale af sig, inden de i 2009 først vandt over 5 kampe i kvarten over Outlaws, måtte i forlænget spilletid for at slå Hafnia i semien, inden de slog til med 5-1 i finalen.

Godt gået.
Det var med Kasper Sindt som træner, med en smal men stærk trup. Det DM, var i mine øjne en af de største præstationer en dansk træner har præsteret.

Derfor så jeg gerne Kasper Sindt som dansk landstræner, men han skal lige have en uddannelsesplan der følger med…

Dermed også en opfordring til de dygtige trænere, kom med et bud til DaFU på hvordan du så noget uddannelse strikket sammen.