Operation medlemsjagt er gået ind hos DBTU, 55 nye klubber og fremgang på 3200 medlemmer. 2 konsulenter skal ansættes, og så er det at jagten kan starte…et interessant initiativ fra forbundet, som har ambitøse mål.

Selve hovedopgaven for konsulenten er beskrevet:

Mål: 3200 nye medlemmer pr. 1. januar 2014 –
det er faktisk blot 15 medlemmer pr. klub!!!

Udvalgte år/medlemstal for DBTU

1988

15992

1995

10453

2000

8540

2005

9824

2010

9646

Hvorfor er det ikke lykkedes at få vækst i mange år?…ovenstående tal viser medlemstallet for udvalgte år. Bordtennis har ikke just haft positiv vækst. Så jeg kan kun hilse tiltaget velkomment om at sætte fokus på vækst.

Ungdommen vælger bordtennis fra
Der hvor DBTU har tabt MANGE medlemmer, det er på ungdommen. Hvorfor, det er et godt spørgsmål at stille sig. Hvad skal der gøres anderledes for at fastholde dem. De er inden i butikken, men desværre er bordtennis et produkt der vælges fra. Omend det ser ud til DBTU har stabiliseret sig, efter næsten en halvering.
Antal under 18 år.

1988

9747

1995

5085

2000

3931

2005

5533

2010

5349

Efter EM i Århus, fik DBTU flere medlemmer (cirka 1400 under 18 år), hvad gør DBTU anderledes denne gang hvis/når der kommer nye medlemmer i butikken.

Andre har succes
Prøv at se på andre forbund hvad de har gjort. Fodbold og piger, her er DBU fra 1988 til i dag gået fra 22.000 til 55.000, spørg dem hvorfor, og se om du kan få inspiration. De vil i øvrigt gerne fortælle den historie, der er mange gode pointer i den.

Men reelt er det 15 nye medlemmer pr.klub, det er jo ikke urealistisk, kunderne kommer i butikken, men DBTU har ikke et produkt der gør de fastholdes. Så kig på produktet der hedder ungdomsbordtennis. Hvad skal der laves om.

MÅL: 55 nye medlemsklubber pr. 1. januar 2014

Samme spørgsmål igen, hvorfor er så mange klubber meldt ud. DBTU har ikke just fået mange nye kunder i butikken i form af nye klubber, så rigtig spændende at følge dette tiltag, for

DBTU har brug for flere klubber

1988

336

1995

305

2000

246

2005

223

2010

210

Der ligges op til en anden måde at lave licensstruktur, det kan være en mulighed. Men jeg ser bare ikke DBTU præstere 55 nye klubber på 2½ år! Ovenstående tal er lidt skræmmende.

Nytænkning
Med mindre der er afsat midler til at hjælpe nye klubber i gang, således at de to klubkonsulenter, rent faktisk har noget at tilbyde. Men hvad gør det skulle lykkedes, når DBTU desværre har mistet mange klubber bare de sidste 10 år. Hvad er det, som skulle gøre det skulle lykkedes.

At drive en klub kræver en ildsjæl, en der brænder for det, hvordan er det tiltænkt at DBTU skal hjælpe ham! Med 30 måneder til projektet, kræver det 1-2 nye klubber hver måned…

Hjælp til nye
Det kunne være en bordtennispakke bestående af udstyr i form af bat, bolde, net, gratis kurser på træneruddannelse eller hvad der nu kan komme i gang. For en eller anden gulerod kræver det. Sender DBTU blot to konsulenter ud med opgaven at finde dem der vil starte en klub op, så skal de have noget at lokke med.

Mål: Udarbejdelse og vedtagelse af ny kontingent-/licensstruktur, der muliggør nye foreningstyper med differentieret associeringsgrad til forbundet.

Det glæder jeg mig til at se. Mulighederne er mange, rent faktisk får DBTU penge for hver eneste klub de har, cirka små kr.1000,- Så selv om det blev gratis at være medlem som klub, vil DBTU stadig tjene penge.

Succes og fiasko
Er dette initiativ så dødsdømt, nej det er det ikke, men DBTU skal have ros for, med lånte penge (godt gået), at iværksætte dette. For noget skal der ske. DBTU har ikke fundet en succesmodel der har skabt vækst og fremgang, det viser tallene overfor. Nu er det ikke kun medlemstal alting skal måles på. Men det gør alt andet livet lettere i bordtennissporten, jo flere der spiller, jo flere penge er der i sporten, jo bedre produkt kan der tilbydes på alle fronter.

Det kunne være interessant at lave en mere dybdegående undersøgelse om hvilke klubber der har haft medlemsfremgang. Hvorfor har de haft det, hvad er det for mekanismer der gør det, det er dem der skal findes, så bordtennis ikke stagnere yderligere.

Held og lykke
Så fint at komme med dette tiltag, og om man når det ambitiøse mål er underordnet, bare det at der sker noget er godt! Men selvfølelig, DIF der finansiere projektet, har muligheden for at trække stikket ud halvejs i projektet.

Så der er pres på de to der skal ansættes, og DBTU der skal bakke op. For hvad DBTU ikke har lykkedes med i over 20 år, skal lykkedes på 3 år.

Det bliver rigtig spændende at følge! For glædeligt at at der kommer fokus på dette område.

Det er mange penge
Omvendt, hvis målet var 55 nye klubber, kunne det være at DBTU skulle indrykke en annonce hvor de søgte nye klubber, og at hver ny klub ville modtage 40.000. Gad vide om det ville rykke mere?

For det er hvad den samlede sum projektet indeholder godt og vel!

 Held og lykke til de to der skal på jagt, det er en spændende opgave.