De to DM finalestævner for U17 og U19 i floorball er overstået, det skete med et historisk resultat, guldet gik da Frederikshavn som sædvanligt, men denne gang var det FC Outlaws der snuppede med guldet i begge rækker. Kammeraterne fra Bulldogs snuppede en sølv og en bronze, så helt skidt er det ikke.

Interessant at en by, snupper 4 medaljesæt ud af 6 mulige, men kigger man på statistikken over hvem der vinder medaljer, så vil de to Frederikshavnerklubber fremvise en uhyggelig evne til at udvikle dygtige spillere, der gør at de gang på gang er med helt fremme når det hedder U17 og U19 finaler.

F for FREDERIKSHAVN må man sige.
Det er glædeligt for medlemmerne af de to klubber, at de med glæde og stolthed kan sende deres dygtige drenge af sted til DM slutspillet.

F for FØDEKÆDE
For hvor mange klubber lever på ældre spillere, studerende der flytter til eller hvad der nu kan poppe op af spillere, ja så er verden en anden i Frederikshavn. De har talenterne på plads, og det gør de har en bredde i førsteholdstruppen som ikke mange kan matche.

Ligeså er de spillere der ikke kan komme på klubbens førstehold, jo oplagte spillere for de andre nordjyske klubber at hente.

F for FÅ hold
Men på den anden side kan man vende det om, hvor mange hold er egentlig tilmeldt i U17 og U19 rækken, ja det er

U19 vest – 2 hold
U19 øst – 4 hold

U17 vest – 3 hold
U17 øst – 4 hold

Tager vi så rækken med nedenunder, så ser det lidt mere lovende ud…

U15 vest – 10 hold
U15 øst – 5 hold (i A-rækken)
En lille krølle på halen er, at DaFU får tilskud fra DIF efter det som hedder fordelingsnøglen, og blot der er ti hold i en række, så tæller taxameteret, så kan vi få 10 hold i alle fire rækker øst/vest i U17 og U19, så vil det være positivt.

Så på den måde kan man sige, at det jo også er enkelt at kvalificere sig.

Vise men enkle ord
På en breddekonference for 9 år siden, deltog formanden for det skånske forbund. Han havde en enkelt pointe. Den klub, der først kommer til at have hold i alle rækker fra U5-U19. Den klub kommer til at dominere i mange år!

Det var opfordringen dengang, men hvor mange klubber har i dag præsteret dette. Burde det ikke være der klubben med ambition satte ind. At få etableret en ungdom der gør at du som klub kan profitere på dette.

Det er jo ikke tilfældigt at Benløse og tidligere Hvidovre år efter år var de bedste sjællandske udfordrere til F for Frederikshavn. Nu kom københavnske Spinderiet til deres første U17 slutspil, men med det imponerende ungdomsarbejde der sker der, ja så bliver det næppe den sidste!

F for FREDFYLDT Tornerosesøvn
Et eller andet sted det man kan fundere over om de mange ambitiøse klubber har for meget fokus på et førstehold, frem for at bygge en ungdomsafdeling op som de kan profitere på.

Se på DaFU’s sidste medlemsstatistik, der er floorballklubber, som faktisk har rigtig store ungdomsafdelinger, og så kommer resultaterne helt af sig selv! Så det kan godt lade sig gøre, men det er beskæmmende få som lykkedes med at få det op og stå.

Hvorfor ikke satse på ungdomslinjen. Og ja det tager tid

F for FREMTIDEN
Vil floorballklubberne stadig leve en tornesrosesøvn, eller vil de tage skeen i den anden hånd og virkelig tage fat. Ja det tager lang tid at bygge en ungdomsafdeling op, men hvis du som klubleder fik spørgsmålet, hvad ville du have gjort, hvis du havde været formand i Jeres klub for 10 år siden (nåja en del klubber er slet ikke så gamle…). Når jeg har stillet det spørgsmål, så har svaret hver gang været, ja så skulle vi nok have satset mere på ungdom. Så sats nu, næste sæson står lige for døren, så begynd at planlæg hvordan kan vi få etableret flere børne og ungdomshold, så målsætningen om at have hold i alle årgange kan nås. Kig på de klubber der har succes og spørg dem ad hvad de rer grunden til deres succes, de vil gerne hjælpe.

F for FORMAND
Nu er der kommet ny formand i Dansk Floorball Union, økonomien ser det ud til at være kommet på skinner, efter et par meget turbulente år hvor pengene fossede ud af statskassen.

Nu er jeg spændt på at se hvad den nye formand har af mål og målsætninger, og ikke mindst om han holder længere end 1 år som 3 af hans 4 forgængere gjorde. Floorball har brug for stabilitet på ledelsesposten, at skifte formand igen og igen, det er ikke godt, lige siden Ole Peltola blev kuppet har det ikke været nogle klare mål for hvad er det Dansk Floorball vil.

Det passer ikke helt, en af formændene var fuld af gode ideer, det skal han have ros for. Men prøv at spørge dig selv, kender du noget til hvad målet der arbejdes for med Dansk Floorball?

Kan du komme i tanke om nogen fra de sidste 10 år?

5.000 og 10.000 medlemmer
Der var et mål under Peltolas formandskab der hed 5.000 medlemmer i 2005, det blev ændret af breddeudvalget senere til 10.000 i 2010.

Vi har nået de 5.000, et par år sent, de 10.000, ja det blev ikke i 2010, men hvornår bliver det så.

Begge to var ganske udmærkede mål, men det kræver at der er en FORMAND der tager styring og viser vejen, og at det er en samlet bestyrelse der er enig om at bakke op om den økonomiske fordeling der er.

Så det ikke ender med at der e ren bestyrelse, hvor udvalgsformændene i afmagt, kæmper for at sikre så mange ressourcer til deres udvalg som muligt.

Så når målet og målsætningerne er kendt, så kan du lave din fælles handlingsplaner.

F for FORBANDET spændene
Floorball er fantastisk, det oplevede tilskuerne i de to weekender hvor U17 og U19 DM finalestævnet blev afviklet. Men lad nu flere klubber taget kampen op, lad nu flere klubber komme endnu bedre i gang med ungdomsarbejdet, det er vejen frem for floorball.

F for FLOORBALL
Jeg håber flere klubber vil tage ansvaret på sig og satse mere på ungdommen, og arbejde for at få hold i alle rækker fra U5-U19, og ja, det er svært og kan ikke lade sig gøre i alle klubber, men prøv at se, det er lykkedes en del steder, og her buldrer floorball af sted, skal din klub med på vognen. Eller kigge på mens andre klubber tordner forbi.

Skulle du være nysgerrig på hvordan medaljerne er fordelt, så ser U17 således ud

 

guld sølv Semi

Fr.h.Bulldogs

8 1 4

Herning

3 2

4

Hvidovre

1 5

1

FC Outlwas

1

2

4

Hørsholm

1 2

2

Vanløse

1    

Jægerspris

1  

 

Benløse   3

3

Rødovre

    2

Brønderslev

   

1

Farum

   

1

Esbjerg    

1

Jyderup

    1
Sunds    

1

Helsingør

    1

Herlev

   

1

Spinderiet    

1

(Halvdelen af DM finalerne, har der stået et Frederikshavnerhold i finalen)

For U19 ser medaljefordelingen således ud

 

guld sølv Semi

Fr.h. Bulldogs

4 2 1
Hvidovre 1 2

2

FC Outlaws

1

 

1

Benløse

  1 2
Rødovre   1

 

Vanløse

    2
Herlev    

2

Jægerspris

   

1

(5 af 6 guld er endt i Frederikshavn)