Superligaen er den stærkeste liga økonomisk herhjemme, med en samlet omsætning på over 1,2 mia og lidt over 1200 ansatte i de 12 klubber.
Men hvad med de andre divisioner i fodbold?
Hvad med håndbold og ishockey?
Personaleomkostninger
Ses der på personaleomkostninger, så er det samlede tal på ligaerne således for de klubber der er selskaber, hvilket ikke er alle klubber i de respektive ligaer håndbold herrer, håndbold kvinder og håndbold herrer 1.div.

Hvad kan du tjene?
Her gælder det er med afsæt i alle ansatte i klubben, dvs. spillere, trænere, ledelse og administration.
Nok er 1.division fodbold økonomisk 100 mio større end håndboldligaen, men da der er færre på et håndboldhold, så er gennemsnitslønnen dog højere i håndboldligaen

Forskel i ligaen
Internt i ligaerne kan der være stor forskel mellem top og bund, og det er ligeså tilfældet. Dette kan dog skyldes når der er meget stor forskel, at der er klubber der har stort budget, mens andre spiller med stort set kun en træner betalt.
Dette ses i ligaen for kvinder, hvor Ajax med knap 300.000 i personaleomkostninger er lavest mod ligaens højeste på 15,2 mio
Jo lavere ulighed, jo mere tæt række!

Da der netop kan være disse udsving, er det ligeså interessant at se på hvad er forskellen faktisk mellem næsthøjeste og næstlaveste budget.
Størst usikkerhed er der i 1.division herrer, hvor kun fem klubber har et selskab og resten er foreninger.

Dette indlæg kan frit bruges af andre medier, så længe der krediteres og linkes
Note:
Ikke alle klubber er selskaber og der hvor det er en forening kendes data ikke. Regnskaberne dækker ligeså forskellige perioder, nogle følger kalenderåret, andre sommer til sommer og andre fra 1. maj til 30. april. På den måde kan tallene ikke sammenlignes 100%. Ligeså kan der være slåfejl.
Kilde er klubbernes seneste årsregnskab, som dækker for 2021.