Den 7. august starter den nye landsdækkende 2.division, og med et afsæt i klubbernes økonomi, kommer her et bud på hvordan den slutter.

En klubs sportslige succes defineres rigtig meget af den økonomi der er, og cirka 70% af den sportslige succes er defineret af klubbens økonomiske styrke.

Den nye landsdækkende 2.division er som sagt et nyt tiltag, og herunder en lille gennemgang og sammenligning af de 12 klubber.

Thisted, HIK, Frem, FA 2000 og Hillerød fremgår ikke med data herunder. Thisted da klubbens regnskab er særdeles sparsomt, mens HIK, Frem, FA 2000 og Hillerød alle er foreningsregnskaber som dækker hele klubben og ikke kun divisionsholdet.

Personaleomkostninger

Dette dækker over alle ansatte i klubben, fra spillere, trænere, scouts, administration og ledelsen.

Thisted, HIK, Frem, FA 2000 og Hillerød fremstår med 0 i personaleomkostninger, hvilket skyldes følgende:

Thisted har et meget sparsomt regnskab som ikke oplyser meget, men det antages at Thisted er i top 6 i 2.divison, da klubbens omsætning tidligere har været i omegnen af 8-9 mio.

HIK, Frem, FA 2000 og Hillerød har alle foreningsregnskaber som dækker over hele klubben og ikke kun selve divisionsholdet. Frem har tidligere ligget på 400-500.000kr, og det antages at HIK, FA 2000 og Hillerød ligger mellem 0,5 mio og 1,5 mio

Nettoomsætning

Dette dækker over klubbens omsætning uden indtægter fra andre segmenter og transfer. Kolding og Skive er nedrykkere og vil forventeligt gå ned i omsætning, da TV pengene i 2.division er markant mindre end i 1.division.

Hvem tjener penge?

Nu skal en klub ikke nødvendigvis tjene penge, så længe ejerkredsen dækker underskuddet, men er der overskud på driften, ja så er det jo midler der kan bruges til at investere i klubben.

Tabellen herunder dækker over klubbernes seneste tre regnskaber

Penge i kassen?

Hvordan ser det ud i forhold til klubbernes likvide beholdninger, nedenstående er det beløb klubberne havde da de afsluttede deres regnskab, og det betyder ikke at det er den sum penge der står på kontoen dags dato.

Hvordan slutter 2.division

Med afsæt i nogle af ovenstående parameter, så er dette buddet, specielt for HIK, FA 2000, Frem og Hillerød er der nogen usikkerhed.

PlaceringKlub
1Kolding
2Næstved
3Skive
4Thisted
5Middelfart
6AB
7B93
8Århus Fremad
9Hillerød
10FA 2000
11Frem
12HIK

Forskellen mellem 2.division og rækken over, den er til at tage og føle på. Klubberne med ambitioner om at spille på et højere niveau, skal løfte deres indtjening markant!

Advertisement