Stefan Wagnsson er lektor i idrætsvidenskab ovre i Sverige, og han er citeret i en avis om det ikke er børnene der er problemet, men snarere de voksne!

Debatten rammer ligeså Danmark med jævne mellemrum og der debatteres om man spiller for at vinde, eller for at alle kan være med.

Her har den gode lektor en vigtig pointe

– Man diskuterar och värderar barn utifrån prestation i stället för om det är roligt för dem, säger Wagnsson som dock poängterar att de allra flesta vuxna och ledare har en sund inställning till idrotten.

Børn elsker at spille kampe og dyste mod hinanden, det er ret essentielt for børn. Ligeså at det er her og nu det handler om, det er den enkle kamp her og nu der er vigtig.

Når den er færdig er den glemt og videre til næste kamp.

Udfordringen er de trænere der så vælger at toppe holdene for at vinde, og glemmer at det skal være sjovt for alle, og ikke kun de få!

Jeg skrev et indlæg om, hvor mange børn vil sidde på bænken hos det vindende hold, eller spille for det hold der taber.

Det havde man faktisk spurgt børnene om, og sjovt nok vil de hellere spille end sidde på bænken…det er jo derfor de går til sport…for at spille

Vidste du at jeg er nomineret til årets sportsblog 2015, gør mig og de andre en tjeneste og gå ind og stem på den du syntes skal vinde

20140526-151748-55068973.jpg 140420121383