Historien om DOPING og atletiksporten fylder en del i disse dage, på DR sporten har altid velformulerede Henrik Liniger, der med begejstring dækker cykelsporten, kommet med en særdeles god kommentar.

Cykelsporten har fortjent taget sin store del af doping-tæskene, mens – og det har altid undret mig – atletikken er sluppet billigere i offentligheden.

HENRIK LINIGER

Det aspekt der er ret interessant, er at det internationale forbund IAAF modtager en meget stor sum penge årligt fra IOC.
Dette er en del af det overskud der kommer fra et OL, som skal fordeles ud til de idrætsgrene der er med til OL, dette efter en fordelingsnøgl.

Atletiksporten er i GRUPPE A, den gruppe der modtager flest midler om året, nemlig $47 mill over 4 år, eller omregnet til danske kroner, 314.000.000.

Det er små 80 millioner gode danske kroner om året, som det internationale atletik forbund modtager.

Der hvor scenariet er interessant, er kan IOC leve med en sport, der i den grad, ser ud til at have et MEGET seriøst dopingproblem?

Kan IOC i yderste konsekvens blive tvunget til at foretage ændringer omkring sportens deltagelse ved et OL.

For IOC, skal legene fremstå som rene, og hvis de tal er rigtige, som man kan læse om i medierne, om antal udøvere der er dopet.

Så har IOC ligeså et problem.

Derfor er atletiksporten problem, ikke kun et internt anliggende.

Set herfra, kan man notere sig holdningen fra det danske forbund, der er MEGET KLAR I MÆLET, men er det bare nordisk naivitet, som nok er rigtigt, men som bliver tromlet af de helt store aktører.

Der er store summer på spil

sh atletik