En del af folkeskolereformen er at der skulle mere bevægelse i timerne. Uden at kunne påvise noget konkret, så er min fornemmelse at det ikke har været det som har stået øverst på to do listen år 1 i reformen.

Ærgerligt, for der er mange lavthængende frugter der enkelt kan plukkes.

Udfordring er at mange undervisere mangler inspiration og konkrete ideer til hvordan det kan integreres, uden at det bliver søgt, men hvor det faktisk fungere.

Jeg er ikke i tvivl om, at det nok skal komme det her kære bevægelse i timerne.

Men kan man initiere tiltag der gør, at det sker hurtigere!

DIF (Danmarks Idræts Forbund) og Dansk Skole Idræt har begge gjort en del tiltag, alle ganske fornuftige og som understøtter reformens tanker.

Der hvor jeg ser der kunne ske noget meget hurtigt var, hvis DIF og Dansk Skole Idræt lavede tre meget konkrete tiltag.

1) hashtag og en facebookside

Til at andre kunne sprede deres ideer viralt til andre, følg #bevægdigskole og du ville få alle tweets og indlæg om om dette på facebook

2) konkurrence

Intet er bedre end en konkurrence, jeg ville udlode 20 x 5.000kr til de klasser der kommer med de 20 bedste eksempler på bevægelse i timer e

3) alle de gode ideer der kommer

De skal samles op på en side, som er opdelt i indskoling, mellemtrin og udskoling, samt i de forskellige fag. Således at der er et samlet sted, hvor alle ideerne og eksemplerne bliver samlet.

Video

Alle eksempler skal filmes og ikke vare mere end 10-20 sek, således at det er enkelt for den der ser videoen og sætte sig ind i hvordan det foregår.

Lad ideerne komme nedefra, vi har en folkeskole med så mange kreative undervisere og elever med gode ideer.

Lad dem komme med de mange eksempler, fremfor det kommer oppefra. Lad denne side og #bevægdigskole være det som gør, at man følger med og enkelt kan se andres ideer og så implementer det i egen undervisning