Da jeg spurgte hvem jeg skulle stille spørgsmål i denne lille serie, så var Daniel Lund en af dem der faktisk fik flest stemmer.

Så læs han svar, som bla indeholder en elevatortur

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?

Jeg lærte floorball at kende igennem en gammel lærer jeg havde. En dag kom han og sagde at han startede et ungdomshold op i Rødovre, og så spurgte han om jeg ville være med. Ja så har jeg spillet lige siden.

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?

Jamen den startet jo så i Rødovre. Jeg mener jeg var omkring 10 år. De første mange år spillede jeg floorball, fodbold og tennis samtidig. De første par år deltog vi bare i nogle forskellige turneringer rundt omkring, fordi der vidst ikke var en ungdoms række på det tidspunkt. Jeg spillede så på vores ungdomshold ind til jeg var 15, hvor jeg så røg op på eliten, fordi vi var for få spillere til at stille et junior hold. Desværre.

3) Har du en speciel kamp du husker?

Det er altid svært kun at vælge en kamp, så vil nok vælge en lille håndfuld. Jeg har været så heldig at have mulighed for både at spille U19 landskampe, EC kampe og finaler i pokalen og ligaen.

Men vores(Rødovre) finale kamp mod Brønderslev i 2005 var vild. Der var nok ikke mange som havde troet at vi kunne vinde den kamp.

Min første U19 landskamp til VM i Tjekkiet i 2003. Vi taber godt nok 8-0, men følelsen af at spille for Danmark var noget virkelig stort.

Min debut på Rødovres liga. Det var i en slutspils kamp imod Aab på hjemmebane. Jeg var 15 år, og havde slet ikke regnet med spilletid den sæson. Og så var det jo kæmpe stort for en Rødovre dreng som mig, at komme ind og spille med alle “stjernerne”. Stjerner som for mig dengang var, Kasper Sindt, Claus Nissen, Tobias Nielsen, Martin Baune osv.

Til sidst vil jeg nævne min debut for for Outlaws tilbage i 2005. Det var også helt specielt.

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?

Hmm, jamen igen er der mange. De gange jeg har været til VM har gjort indtryk på mig. Selve det at være til VM er stort i sig selv, men også det sammenhold og fælleskab der var, har gjort det var noget helt særligt.

Alle finalerne med Rødovre.

Og så EC turneringerne, først med Outlaws og så med Rødovre. Fede ture hvor man virkelig for rystet holdet sammen, og hvor man samtidig for lov til at møde nogle af de bedste klubber og spillere i verden.

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?

Der vælger jeg at dele det op i danske og udlandskespillere. Det bliver for svært kun at nævne 3. Det har der simpelthen været for mange gode spillere til kun at kunne holde det på 3.

Min gode ven Martin Erichsen. Der er jo næste ikke det han ikke kan. Han er en fremragende pasningsspillere med stor kvalitet i det offensive. Der udover er han sindssyg god til at gøre sine medspillere gode, og skabe plads for dem. Han har en evne til at kunne afgøre kampe, ikke mindst pga. hans gode skud. Efter min mening kunne han sagtens have spillet SSL. Han har min dybeste respekt.

Tobias Nielsen. Det siger vidst sig selv, han er blevet kåret til årets spillere flere gange. Han var som back helt sindssyg, og umulig at komme forbi. Der udover var han en holdspillere udover det sædvanlige. En spiller som altid var i super form. Han viste senere hen, at han også var rigtig dygtig som angriber.

Mike Trolle. Den mand er imponerende. Han holder så sindssygt højt niveau både til kamp og træning. Han har været kamp afgørende lige siden han satte sine ben i Rødovre.

Lars Jespersen. Jeg har spillet overfor ham en masse gange da jeg spillet i Outlaws, og han i Bulldogs. Han var/er komplet som floorball spiller efter min mening. Han har et flow i sit spil som er fantastisk at se på. Han er meget svær at spille overfor, da han både er dygtig afslutter og pasningsspillere.

Kim Haagensen. Jeg har kun spillet over for ham på hans “ældre” dage. Hold kæft hvor var han dygtig. Kan kun tænke mig til, hvor god han så var som yngre.

Oscar Eklund. En fantastisk spiller og holdkammert. Sjældent set en som kan styre spillet som ham. Han har en speed i sit spil, som gør det svært at at dække op for ham. Han kan afgøre kampe på egenhånd. Det så vi jo i finalen for nogle år siden.

Marck Lundberg.Han var en spiller som modstanderhold elsket at hade, men som holdkammerat elsket at spille sammen med. Han var sindssyg god, og ren underholdning.

Erik Hallin. Han havde den vildeste teknik og speed. Han kunne virkelig sætte en mand. Jeg husker en kamp, hvor vi mødte team Aarhus med Outlaws. Han tog bolden bag vores eget mål driblet alle 5 mand, for så til sidst at tørre deres målmand og ligge den i tomt mål med en hånd på staven.

Jerker Lundgren var også vild, og hvade vel et skud som aldrig er set før i dansk floorball.

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?

Uha der også mange. Carina Hansen og Thomas Laugaard i Rødovre. De har gjort en masse for Rødovre floorball. Det er vi mange som sætter stor pris på.

Aage Gøgsig. Han var vel Mr. Outlaws. Han var her der og alle vejne. Han var en stor hjælp for mig i min fantastiske tid i Outlaws.

Helge Overgaard er også en mand som fortjener respekt.

Claus Larsen (Godzilla) Holdleder i Rødovre. Han har også gjort en masse godt for førsteholdet, og Rødovre generelt.

Der er mange som fortjener omtale, men det er dem som jeg lige vil fremhæve.

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?

Da vi var med u-19 landsholdet i 2003, var jeg med som den helt unge. Under hele VM havde jeg nok snakket lidt meget, og til tider været lidt flabet og provokerende over for de ældre. Jeg ved så ikke om de havde aftalt jeg skulle have lidt igen. Men det fik jeg i hvert fald. Den sidste aften sad vi så stort set hele holdet inde på det ene værelse. Jeg rejser mig op og siger godnat, men inden jeg når ud bliver døren smækket i. Jeg bliver overmandet og alt mit tøj bliver taget af, på nær mine underbukser. De taper mine hænder og fødder sammen, sådan så jeg kun kunne ligge på maven og intet gøre. Til at starte med fik jeg bare en masse lammere og sådan. Pludselig er der en som siger, han skal da ud i elevatoren og køres ned i receptionen. Jeg bliver båret ud til elevatoren, og de får også lagt mig derind. Lige som de skal til at køre mig derned, så kommer landstræner Preben Petersen ud og får stoppet det hele. Det ender dog med at alle stikker af, så Preben må sidde og pille tapen af mig. Lidt pinligt, og egentlig ikke særlig sjovt lige i situationen. Dagen efter var det dog glemt fra min siden af, og kunne sagtens se det sjove i det. Tror dog de fleste havde dårlig samvittighed dagen efter, for det endte med at alle stod på en række og sagde undskyld under vores morgenmad. Her 10 år efter synes stadig det er sjovt, og vel egentlig fair nok jeg lige blev sat på plads

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?

Jeg tror de fleste klubber kæmper med at skaffe flere hænder til at hjælpe med hvad der nu må være af opgaver i klubberne. Der udover er pengene også en mangel vare i de forskellige klubber. Tror mange klubber kæmper med at kunne skaffe sponsore nok.

9) På 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?

Jeg håber 20-25.000, men måske er jeg for urealistisk.

10) Hvad er/var din rolle i floorball?

Min rolle er at jeg spiller for Rødovre liga herre, og så er jeg samtidig træner for vores u-21 hold.

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten?

Jeg ser dem overordnet som gode. Jeg synes der er mange klubber som har gang i nogle spændende ting. Hvor især Benløse går forrest på en positiv måde. Så jeg håber at klubberne vil gøre en kæmpe indsats for ungdommen, det er jo trods alt dem som er fremtiden. Og så håber jeg at man kan blive ved med at have den landsdækkende liga. For den har helt klart været med til at der kommet højre niveau på og uden for banen. Og så kan det på sigt være med til at skabe mere interesse både for medier og publikum.

12) Ordet er frit?

Jeg vil egentlig gerne bare have lov til at takke for en masse fede år i sporten. Det har været rart at møde så mange dejlige mennesker, som alle har været med til at give mig en masse fede oplevelser. Og især tak til alle holdkammerater, træner og ledere som jeg har mødt igennem årene