Følger du ikke med i damefloorball, så vil du tænke, hvem søren er hun. Jeg tilstår blankt, jeg anede heller ikke hvem hun var før starten af denne sæson!

Men her har vi tale om en spiller der iden grad har øst point ind i denne sæson for Århus FK! Så mange at hun faktisk er en af ligaens mest målfarlige spillere i vest! Godt gået af en spiller på 15 år (bliver 16 til sommer).

Lidt overraskende for mig, kom hun ikke så højt op i de kåringer der har været her på listen!

Så derfor blev jeg selv nysgerrig på, at høre hvem er Julie Perto?

1) Hvem er Julie Perto?

Jeg er en 15-årig pige, der er ved at være færdig med 9’ende klasse i folkeskolen. Oprindeligt har min ældre bror og jeg altid spillet fodbold, men da det ikke var noget for min tvillingebror, så skulle han egentlig have spillet rullehockey. Da han var lidt for lille til det på daværende tidspunkt, så opdagede vi floorball ved et tilfælde. Begge mine brødre og jeg prøvede det og lidt efter lidt indtog det fodboldens plads i mit liv. Det er nu en 8-9 år siden, og det har været et prisværdigt møde med sporten for mit vedkommende.

2) Du har øst point i denne sæson, hvorfor har du været så målfarlig?

Min målfarlighed tror jeg først og fremmest skyldes, at jeg har fået nogle rigtig dygtige medspillere i form af Jasmin Damm, Anne Bruun og Nicoline Pihl. De har især været med til at præge mit spil og har videregivet deres mangeårige rutine. Samtidig har jeg nogle super vigtige og dygtige medspillere der er med til at gøre mig til en bedre spiller. Det selvtillidsmæssige aspekt af mit spil har helt klart hjulpet mig. Sidste år var jeg bange for at lave fejl, og derfor turde jeg ikke skyde særlig meget. Deraf kunne man måske forklare hvorfor jeg lavede så få point sidste år. Så generelt tror jeg, at min målfarlighed skyldes mine nye holdkammerater og holdets nyfundne selvtillid.

 3) Hvad er det som har fænget dig ved floorballsporten?:

Det der har fanget min interesse ved sporten er svært at definere som en ting. Jeg synes for eksempel, at selve klubkulturen, i hvert fald for vores klub, har været en bærende kraft i forhold til at fange min interesse. Samtidig er der en vis fart over spillet, som har stået i kontrast til min fodboldkarriere. Dertil kan jeg måske have haft den fordel modsat andre pigespillere, at jeg fra starten af, kun har spillet med mine brødre og andre drenge. Derfra har jeg været vant til at mosle og skulle tænke lidt hurtigere.

4) Du er blot 15 år, og allerede på vej til at blive en profil i ligaen, hvordan er det?:

Jeg føler ikke selv jeg er en profil i ligaen. Jeg er selvfølgelig glad for, at vi har så mange profiler på vores hold. Det er meget befriende for mit spil, da jeg ikke skal være en bærende kraft på vores hold modsat de sande profiler som Mette Faurholt, Marie-Louise Tøttrup og Mia Østerhaug. Jeg er egentlig bare glad for, at jeg har lavet flere point end jeg gjorde sidste år.

 5) Du spiller sammen med nogle dygtige spillere, hvad har det betydet for din udvikling?:

Som tidligere nævnt, så er det helt klart afgørende for min udvikling i denne sæson, at jeg/vores hold har fået tilgang af så dygtige spillere som vi nu har.

 6) Hvilke trænere vil du gerne rose?

Det er svært at skulle fremhæve nogle trænere frem for andre, da jeg har haft så mange gode. Skal jeg dog nævne to, som har haft afgørende betydning for mig og mit spil, så er det helt klart vores nuværende trænere Carsten Nystrup og Mette Faurholt. De har været gode til at ændre holdets tilgang til det at lave fejl. Samtidig er de gode til at få det bedste ud af vores spillere, og det kan jeg godt lide ved dem. Foruden de to har jeg både haft Tina Quist og Lars-Erik Bartels, der begge har haft en afgørende betydning for udviklingen af mit spil. Der skal selvfølgelig ryge en stor tak til alle mine trænere, da de har været nøglen til min nuværende succes.

7) Der er endnu ikke så meget fokus på pigerne i floorball, har du nogle bud på hvad klubberne kan gøre?:

I forhold til mit forhold til piger i floorball er en smule begrænset, da jeg samlet set kun har spillet tre ud af en 8-9 sæsoner kun med piger. Da jeg stadig var ungdomsspiller havde vi svært ved at holde på vores pigespillere, da de ikke var særlig glade for at spille med drenge. De der blev tilbage af pigespillerne har så taget samme skridt som mig og spiller også nu på voksenhold. Et af de mere prominente navne i dansk floorball, Maria Helander, er et godt eksempel på, hvordan pigeungdomsspillere udvikler sig i Århus. Et konkret bud på, hvad man kan gøre, har jeg dog lidt svært ved at svare på. Man kunne evt. gøre, hvad vi gør i vores klub, hvor vi lader de unge pigespillere træne med på voksenholdene.

 

 8) Hvad så du gerne ske på pigesiden?:

Det kunne være super fedt, hvis der kom flere piger ind i sporten, så fokusset ikke altid var på drenge/herrespillerne. Ellers ved jeg ikke helt, hvad jeg ellers så ske. Jeg glæder mig i hvert fald til at se, hvordan den nye liga kommer til at se ud næste sæson.

 9) Der er pt. intet U19 landshold, godt eller skidt?:

Det er ærgerligt at vi ikke får videreudviklet unge pigespillere, da der for drenge i dele af Jylland og Sjælland er former for talentudvikling, hvor man også forhåbentlig snart ville kunne se lidt flere piger i blandt.

10) Ordet er frit?:

Til slut vil jeg håbe på det bedste i DM-finalen. Jeg ville også  kigge tilbage på en tilfredsstillende sæson, som har budt på en fin pointhøst, nye trænere, en finale plads og nogle super søde, nye holdkammerater.

På lørdag, står hun i sin første DM finale i floorball sammen med sit Århus FK, så hold øje med denne dygtige spiller!

 

DK floorball mål
Foto: IFF

Mon ikke hun er en lovende spiller til det danske landshold!