Marie Krabbe har prøvet det hele, spillet VM, pokalfinaler været en af profilerne i ligaen, udover det har hun taget en stor tørn som frivillig leder i sin klub Hvidovre, hvor hun de sidste mange år med STOR succes har fået etableret en pigeafdeling.

1) Hvordan lærte du floorballsporten at kende?
Via en klassekammerat i gymnasiet, som tog mig med til træning i Hvidovre

2) Hvor startede din floorballkarriere henne?
I Hvidovre i 1998

3) Har du en speciel kamp du husker?
Jeg husker især B-VM finalen i Singapore, men at spille pokalfinale med Hvidovre var også en stor oplevelse, selvom vi fik store tæsk af Frederikshavn.

4) Hvilken floorballoplevelse har gjort indtryk på dig?
Da jeg læste i Stockholm og spillede i Djurgården IBK, trænede vi i en gammel nedagt fabrikshal på havnen, som var omdannet til et floorball-center med 4-5 baner, som stod der permanent, og som altid var i brug. Det var imponerende at se, hvor stort floorball kan blive.

5) hvilke 3 spillere husker du fra din tid som nogen af de gode?
Pernille Aagaard var (og er) en meget dygtig og sympatisk spiller, som jeg så op til, da jeg startede med at spille. Af de yngre spillere var Lise Munk et fænomen, og min egen holdkammerat Emma Vistisen er en af dem, jeg er allermest imponeret over.

6) Hvilke ledere gjorde et indtryk på dig i din tid med floorball?
Mette Faurholdt gjorde – som den første – en stor indsats for pige- og damefloorballen, da hun sad i DaFUs bestyrelse. Også Per Stærk har gjort meget godt for dansk floorball med mange gode tanker og intentioner om ungdomsfloorball.

7) Kan du en anekdote fra din floorballtid?
Uha der er mange… Til et landsstævne, hvor jeg var træner for mine pigespillere, havde jeg taget time out med få minutter tilbage af en afgørende kamp, som vi skulle vinde for at gå videre. Jeg ville piske gejst ind i pigerne og sagde: “Kom så….Det hold, som er aggressive og vil vinde den her kamp allermest, ender med at vinde!!”, hvortil en af pigerne spurgte meget alvorligt: “Er det så helt ligemeget, hvem der scorer?”

8) Hvilke udfordringer forbinder du med floorball i klubregi ?
I mine øjne er den store udfordring at få både klubber og forbund til at satse på at udvikle pigefloorball’en. Vi halter stadig efter i en så stor grad, at vi risikerer at stå med en “halv” sport bestående af mænd og drenge om 5 år. Der bør virkelige gøres noget og satses noget nu og her. Det er både DaFUs og klubbernes ansvar. Piger er der nok af derude – de skal bare introduceres til floorball, “nurses” når de kommer ind i klubberne og videreudvikles af DaFU, når de ender som store talenter.

9) på 25 år har DaFU opnået små 7.000 medlemmer, hvor mange medlemmer håber du DaFU har om 25 år?
I mange sammenhænge nævnes floorball som at have et stort potentiale for at vokse eksplosivt – det tror jeg såmænd godt kan lade sig gøre. Men det kræver en stærk og fornuftig styring fra DaFUs side og frivillige i klubberne, som fortsætter med at satse på ungdommen, og så lidt mindre internt fnidder, ufrugtbare uenigheder og formålsløs konkurrence klubberne imellem.

10) Hvad er/var din rolle i floorball
Spiller siden 1998. Pigetræner siden 2005. Formand for Hvidovre Attack siden 2011.

11) Hvad ser du ellers i fremtidsudsigterne for sporten
Floorball er sådan en sjov, seværdig og inkluderende sport for alle, så fremtidsudsigterne bør være lyse, især hvis vi som elsker sporten, hvadenten det er som spillere, trænere eller ledere griber chancen og gør alt, hvad vi kan for at udbrede den til så mange som muligt.

12) ordet er frit
Tillykke til DaFU med 25-års jubilæet!!!