1)      4 år som assistenttræner for damerne, hvad har du set ske med holdet i den periode

Jeg har blot været assistenttræner i halvandet år. Før dette, var jeg U19 landstræner. Men jeg har været tilknyttet DaFU i fire år. I hele denne periode har damelandsholdet gennemgået et større generationsskifte. Til VM i Tjekkiet var der ikke mindre end ni spillere der er født i 93 eller senere. I 2011 var det tre spillere. Det er alle talentfulde spillere, som kun vil udvikle sig yderligere i fremtiden. Mange de etablerede spillere på holdet efterhånden også er begyndt at blive trænere i deres klubber, dette medfører at udviklingen yderligere forhøjes hos de unge, da de gamle piger på daglig basis kan dele ud af deres internationale erfaringer.

Administrativt har vi fået et landsholdcenter i Kolding og et mere koordineret samarbejde mellem kontor, bestyrelse og landsholdledelse, hvilket betyder at det er blevet nemmere at administrere holdet som træner.

2)      Og hvordan ser du damefloorball udvikle sig

Det er så småt ved at gå op for klubberne ude i landet, at skal man have et godt damehold, er man nødt til at skabe en målrettet indsats på pigesiden. Forskellige tiltag for at skaffe nye unge medlemmer er taget i brug. Der arbejdes mere og mere koordineret mellem klubberne for at skabe vellykkede events, hvor piger kan få sig en god oplevelse. Det er vigtigt at denne indsats forsætter og vokser.

Det gode, som jeg tidligere har sagt, er at mange af de etablerede stjerne i klubberne er begyndt at tage over som trænere. De er meget motiverede for at skabe et succesfuldt ungdomsarbejde og har modet til at hente de unge piger ind på holdet i en tidlig alder, så de kan udvikles. Kort sagt er hjulene i ungdomsarbejde langsomt men sikkert ved at komme i gang i det skjulte.

I Sydjylland har unionen haft succes med kidsliga for drenge og piger, hvor man fik koordineret at klubberne satsede på samme årgange for at kunne spille kampe mod hinanden. Måske ungdomsarbejde hos pigerne kunne hente inspiration i dette projekt.

3)      Hvilke 3 oplevelser har gjort indtryk dig med holdet

I det spørgsmål, vil jeg tillade at lægge alle fire år i DaFU sammen. Her er U19 VM selvfølgelig den største oplevelse. Det var en flok fantastiske piger som tog af sted til Slovakiet. De spillede flot floorball og formåede at vinde turneringen. Udover dette sidder kampen mod Tyskland ved VM kvalifikationen og kampen mod Australien ved VM, med 2000 tilskuere som to enkeltstående oplevelser.

4)      Hvad laver en assistent egentlig, er det ikke bare at fylde vandflasker 

Under kampene bistod jeg Søren Frederiksen med taktiske observationer. Primært har jeg dog fungeret som scout i øst, samt holdt gang i træningerne ved vores samlinger. Vi har snakket meget sammen om evalueringer af spillere og planlægning af samlingerne. Mens jeg var U19 landstræner tog jeg rundt i landet og havde en del udviklingssamtaler med pigerne.

5)      Hvad skal der til set med dine øjne, hvis floorball virkelig skal rykke blandt de unge

Udover det som allerede er i gang, vil jeg mene at man må stile efter en reel ungdomsrække for piger. Turnering skaber struktur og man holder gang i medlemmerne. Ingen kampe, skaber dødvande og man mister de spillere som gerne vil dyrke sport på fuld tid. Man skal arbejde med de klubber som ikke har gang i ungdomsarbejde og overbevise dem om at det kan betale sig. Generelt er det sådan at det er i ungdomsrækkerne at de fleste ressourcer findes blandt forældre. De lægger mange kræfter i deres børn og dermed også i klubben. At skabe rene pigehold, vil automatisk skabe mange ressourcer til holdet.

6)      Hvad gør du stopper? Hvad skal du nu få tiden til at gå med

Jeg er blevet træner i Malmö FBC hvor jeg nu har Dam U. Holdet består primært af spillere født mellem 95 og 97. Derudover har vi et par fantastisk talentfulde yngre piger som står og banker på døren til holdet. Det er lige præcis den type hold jeg kan lide at træne. Lige nu tager jeg til Malmö fem gange om ugen, og jeg brænder for klubben og holdet. Der er altid kampe eller turneringer af div. former. Desuden har jeg en ambition om at vind SM guld med et ungdomshold. Derfor har jeg valgt at prioriterer dette.

Desuden er jeg af den mening at det er sundt for spillere at de får nye trænere med jævne mellemrum. Jeg har trænet mange af pigerne på landsholdet i næsten fire år. De ved hvad jeg prioriterer i sporten. Nu er det på tide at de får nye indtryk og andre vinkler.

7)      Ordet er frit

I al den tid jeg har være træner i unionen har jeg også være instruktør på div. kurser. Meget af det jeg selv har lært eller har fået inspiration ved, er via min egen uddannelse, eller som instruktør.  Selvom man måske i manges øjne ser DaFU’s træneruddannelse som banal, vil jeg anbefale at man deltager i dem. De er nogle fantastiske forum, hvor trænere på kryds og tværs kan dele ud af erfaringer og holdninger. Selvom man ikke tror det, så lærer man altid noget nyt. I Sverige deltager selv nogle af de mest rutinerede og dygtigste trænere om kurser som de allerede tidligere har deltaget på, kun for at få ny inspiration. Klubberne bør prioritere at uddanne sine trænere.