Innebandymagazinet har noget de kalder ugens forening, hvor de på skift fortæller lidt om sig selv. Her er der rigtig mange guldkorn at hente!

Nacka er den seneste, og her skriver de blandt andet:

Att etablera innebandyskolan i en ny del av Nacka, i Järla Sporthall på Sickla ön.
Idag har vi en väl inarbetad innebandyskolan i Orminge, som bedrivs i Ormingehallen, med ca 200 barn födda -06, -07 & -08.
– Att få fler flickor att börja spela innebandy. 

Jeg kan da kun blive misundelig, at høre om dette, tænk sig at have floorball for så mange spillere 5 til 7 år! Respekt! 

Men, det er jo ikke spillere der er medlem af klubben, det er ren og skær rektruteringsarbejde!

Der hvor danske klubber har en kæmpe mulighed, er med den kommende skolereform. Jeg har noteret mig at DaFU er klar på dette ligeså.

Men helt konkret, så er det som forening, faktisk muligt at få lov at komme ud og lave floorball som en del af skoletiden, og dette vel at mærke med løn.

Så som forening, er det at finde den person, der faktisk kan dette og har lyst til det. Så er der i den grad mulighed for at komme ud og vise sporten frem blandt rigtig mange børn og unge.

Udfordringen er på uddannelse, for som skoleleder, vil der bliver stillet spørgsmål ved en autodidakt! Der kan sagtens komme et krav om at opfylde niveau 2 rent trænermæssigt.

Derfor, er det så vigtigt, at der kommer flere trænere igang med uddannelse.

De foreninger, der forstår at komme ind skolen, det er dem som ungerne lærer, og dermed er der en stor mulighed for at etablere sig fast!

En anden model er at samarbejde med skole/SFO og placere floorball i slutning af skoletid hvor alle kan være med, og så lade det gå over i foreningstid!