Floorball vokser, og det vigtige parameter der hedder antal klubber går også den rigtige vej, og der er stadig plads til rigtig mange klubber.

Men geografisk er der stadig udfordringer. Der hvor jeg ser en spændende model er at de eksisterende klubber begynder at starte klubber op. I den gamle breddepulje, gav DaFU faktisk 5000 til en klub hvis den startede en ny klub op i nabobyen/kommunen.

Selvklart, skal en forening starte en ny forening op, så kræver det nogle ressourcer som bliver taget fra den primære drift som er den nuværende klub. Men på kort sigt, er jeg ret sikker på at klubberne og floorball vil profitere på dette.

Esbjerg:
Bramming, Tjæreborg og Oksbøl har ikke klubber her er der muligheder.
Der er kommet i Ribe og Gørding

Sunds/Herning:
Aulum, Kibæk, Lind, Ikast, Videbæk og Brande er alle steder der kunne være interessante. Der har været en klub i Lind, men den er lukket

Benløse:
Fjenneslev, Store Merløse, Borup, Bjæverskov, Herlufmagle

Dette er blot et par eksempler, og jeg er den første til at erkende, at HVER KLUB HAR RETTEN til at gøre som de selv vil, men for de ovennævnte klubber, vil det at starte ungdomsfloorball op i de her omegansbyer få en stor betydning.

For pludselig vil der ikke være så langt til diverse ungdomskampe!

Formanden for Esbjerg, dygtige Kasper Bondesen, har jeg allerede for 8 år siden forsøgt at overtale til at gøre ovenstående, men det var Esbjerg ikke klar til.

Jeg håber at der er nogle klubber i Danmark der tager udfordringen op og siger, ja det er da lige det vi gør!

Det svenske Innebandymagazinet har i øjeblikket en blog hvor forskellige klubber kommer til orde, og Westbo IK har de færreste danske floorballfolk hørt om, men de har i princippet gjort ovenstående!
Du kan læse det her

Copenhagen har med deres kidzliga gjort det samme, og jeg venter spændt på at de to store områder i Københavnsområdet hvor der er ressourcestærke forældre bliver et sted hvor der bliver startet floorball op. Det ville blive en succes med det samme.

Herunder kan du se hvor klubberne er placeret geografisk

floorball klubber i DK