Jeg fik denne hilsen

Hej Steen, Traditionel statistik og børn (U11 rækken), er det en ok ting, eller ødelægger det noget for børnene?

Statistik er spændende. Hvad med at lave statistik på hvor mange afleveringer holdet kan lave. Det siger noget om hvor gode hele holdet er frem for de få spillere der laver mange mål. Når de er 11 år er der op til 5 års forskel på spillerne biologisk set, nogen antager at talent er lig med fysisk modenhed. Det er det jo ikke. I fodbold finder du ingen stillinger i u12 og ned. Lav statistik på hele holdet frem for den enkelte dermed presser du den gode til at gøre de dårlige bedre.

Sådan var mit svar, ingen tvivl om at meningerne er voldsomt delte på dette område, hvor nogen gerne vil have stillinger og statistik i ungdom og spiller med holdene for FØRST OG FREMMEST at vinde.

Der er bare VOLDSOM forskel biologisk (og dermed motorisk) på børn i 11 års alderen. Faktisk har du nogen der har fysik som en 13 årig og andre med en fysik som en 11 årig.

Hvem er bedst her og nu? Det er den på 13 år, han har en fysik og kan fuldstændig sætte den lille spiller til vægs.
Det er her mange trænere går galt i byen og ser den 13 årige som talent!

Fysisk modenhed har INTET med talent at gøre. Men denne antagelse halter VOLDSOMT på tværs af idrætsgrene.

Du kan læse mere om dette i dette indlæg, som handler om talentafvikling eller talentudvikling, hvor en svensk forskers påpeger at Sverige mister HALVDELEN af alle talenterne