The secret footballplayer er blevet afsløret og er ikke hemmelig mere. Det samme vil ske for mig en dag, enten fordi jeg vælger at afsløre mig selv, eller fordi der er nogen der regner ud hvem jeg er! Jeg står ved hvert et ord som jeg skriver og kan til fulde stå indenfor det! Nogle af de ting jeg skriver har jeg oplevet på egen hånd, mens andre informationer er noget jeg har fået fortalt og derfor vil der måske være enkelte ting som ikke stemmer helt overens med den virkelige verden. Jeg ønsker ikke at træde nogen over tæerne, selvom det måske er uundgåeligt.

Sorte penge
Er der sorte penge i floorball? -ja! Når kontrakten med den enkelte spiller skal underskrives er klubberne meget kreative. Min påstand er, at stort set alle ligaklubber enten har udbetalt eller udbetaler en form for sorte penge. Mig bekendt er der ikke en eneste underskrevet DAFU-kontrakt, og det hænger på ingen måde sammen med alle de spillere der bliver lokket til klubberne. Det er selvfølgelig bare en påstand, men jeg skal prøve at komme med eksempler på spillere jeg kender til, der får udbetalt sorte penge.

Som sagt er klubberne meget kreative. Blandt andet har vi set en spiller skifte klub fordi han fik en ny cykel. Flere spillere jeg kender til, har fået deres indskud i en lejlighed betalt. En spiller har fået stillet fri bil til rådighed, uden at meddele SKAT herom. Vi ser også mange ligaspillere der pludselig bliver træner for diverse ungdomshold, uden så meget som at stå på trænerbænken under kamp. -En af grundene er, at de så kan få kørselsgodtgørelse til kampe, de reelt set ikke deltager i. Ligeledes har en spiller fået en rejse som “løn”.

Alle de eksempler jeg nævner burde der jo reelt set blive betalt SKAT af, da det er en b-indkomst. Jeg tror at folk vil blive meget overrasket hvis man kendte de reele beløb klubberne rent faktisk udbetaler til de enkelte spillere/trænere. Men dette er selvfølgelig et stort sats, da de på ingen måde har hold i træner/spillere da der ikke ligger en underskrevet DAFU-kontrakt. Det er selvfølgelig min egen påstand at der ikke er en eneste standard-kontrakt, men den viden har jeg fra én højtrangeret DAFU-ansat.

Måske har enkelte klubber grebet lidt for dybt i klubkassen for at være med i den landsdækkende liga, og det kan man se har givet bagslag nu. F.eks kan vi jo se at Vallensbæk har måtte kaste håndklædet i ringen selvom de kastede svenske kroner ud til højre og venstre sidste sæson. Det samme kan man sige om Vanløse efter deres sats med de svenske Sjöstedt-brødre som med 100% sikkerhed ikke var gratis! De har dog ikke trukket sig endnu, men tror overvejelserne har været der. Et skrækeksempel ved ikke at have styr på sin DAFU-standard kontrakt så vi sidste år hvor Sunds mistede deres træner midtvejs i sæsonen uden at kunne gøre noget som helst. Så man risikere jo dybest set at miste en træner/spiller som man har betalt i dyre domme for, til en klub som kan tilbyde ham flere sorte penge.

Spillerne er blevet meget grådige, men omvendt kan man sige at de jo er det værd som klubberne vil betale. Jeg er dog bange for at det kan blive en bombe under dansk floorball.

Alle ved det nok også inderst inde men vi lukker bare øjnene for det.

The Secret floorballplayers indlæg står vedkommende for 100%