#Floorball, The secret floorballplayer del 5

The secret footballplayer er blevet afsløret og er ikke hemmelig mere. Det samme vil ske for mig en dag, enten fordi jeg vælger at afsløre mig selv, eller fordi der er nogen der regner ud hvem jeg er! Jeg står ved hvert et ord som jeg skriver og kan til fulde stå indenfor det! Nogle af de ting jeg skriver har jeg oplevet på egen hånd, mens andre informationer er noget jeg har fået fortalt og derfor vil der måske være enkelte ting som ikke stemmer helt overens med den virkelige verden. Jeg ønsker ikke at træde nogen over tæerne, selvom det måske er uundgåeligt.

Sorte penge
Er der sorte penge i floorball? -ja! Når kontrakten med den enkelte spiller skal underskrives er klubberne meget kreative. Min påstand er, at stort set alle ligaklubber enten har udbetalt eller udbetaler en form for sorte penge. Mig bekendt er der ikke en eneste underskrevet DAFU-kontrakt, og det hænger på ingen måde sammen med alle de spillere der bliver lokket til klubberne. Det er selvfølgelig bare en påstand, men jeg skal prøve at komme med eksempler på spillere jeg kender til, der får udbetalt sorte penge.

Som sagt er klubberne meget kreative. Blandt andet har vi set en spiller skifte klub fordi han fik en ny cykel. Flere spillere jeg kender til, har fået deres indskud i en lejlighed betalt. En spiller har fået stillet fri bil til rådighed, uden at meddele SKAT herom. Vi ser også mange ligaspillere der pludselig bliver træner for diverse ungdomshold, uden så meget som at stå på trænerbænken under kamp. -En af grundene er, at de så kan få kørselsgodtgørelse til kampe, de reelt set ikke deltager i. Ligeledes har en spiller fået en rejse som “løn”.

Alle de eksempler jeg nævner burde der jo reelt set blive betalt SKAT af, da det er en b-indkomst. Jeg tror at folk vil blive meget overrasket hvis man kendte de reele beløb klubberne rent faktisk udbetaler til de enkelte spillere/trænere. Men dette er selvfølgelig et stort sats, da de på ingen måde har hold i træner/spillere da der ikke ligger en underskrevet DAFU-kontrakt. Det er selvfølgelig min egen påstand at der ikke er en eneste standard-kontrakt, men den viden har jeg fra én højtrangeret DAFU-ansat.

Måske har enkelte klubber grebet lidt for dybt i klubkassen for at være med i den landsdækkende liga, og det kan man se har givet bagslag nu. F.eks kan vi jo se at Vallensbæk har måtte kaste håndklædet i ringen selvom de kastede svenske kroner ud til højre og venstre sidste sæson. Det samme kan man sige om Vanløse efter deres sats med de svenske Sjöstedt-brødre som med 100% sikkerhed ikke var gratis! De har dog ikke trukket sig endnu, men tror overvejelserne har været der. Et skrækeksempel ved ikke at have styr på sin DAFU-standard kontrakt så vi sidste år hvor Sunds mistede deres træner midtvejs i sæsonen uden at kunne gøre noget som helst. Så man risikere jo dybest set at miste en træner/spiller som man har betalt i dyre domme for, til en klub som kan tilbyde ham flere sorte penge.

Spillerne er blevet meget grådige, men omvendt kan man sige at de jo er det værd som klubberne vil betale. Jeg er dog bange for at det kan blive en bombe under dansk floorball.

Alle ved det nok også inderst inde men vi lukker bare øjnene for det.

The Secret floorballplayers indlæg står vedkommende for 100%

Reklamer

12 thoughts on “#Floorball, The secret floorballplayer del 5

 1. Der refereres til et klubskifte med Bo Kanstrup fra Sunds til Copenhagen midtvejs i sidste sæson. Igen desværre løse påstande uden fakta, uden at kontakte spilleren eller de 2 involverede klubber:

  Fakta er:
  – at Sunds ikke fik noget for skiftet,
  – Bo Kanstrup ikke fik overgangssum,
  – Og Bo Kanstrup ikke fik nogen godtgørelser eller sorte penge om man vil i Copenhagen.

  Tværtimod skulle han også selv købe sine egne stave mv.
  Så løse påstande, tilfældige rygter og falske injurierende beskyldninger uden at have talt med klubber eller person, klæder ikke denne blog at fyre af sted. Kom igen!

  • Tak for kommentar

   Af gode grunde kan personen bag bloggen ikke stå frem og spørge dem han vil, men hvem ved om han faktisk har snakket med dem.
   Det der blev skrevet i indlægget var:

   Et skrækeksempel ved ikke at have styr på sin DAFU-standard kontrakt så vi sidste år hvor Sunds mistede deres træner midtvejs i sæsonen uden at kunne gøre noget som helst.

   Der står ikke noget om overgangssum eller at træneren fik sorte penge. Pointen var, at der ikke var en kontrakt, der kunne holde træneren fast.

   Steen
   ps: Copenhagen havde i sidste sæson personaleomkostninger for 275.000

   • ps:
    Copenhagen betalte i snit godtgørelse til ungdomstrænerne for ca. 1.000,- om måneden for headcoaches, og 500,- for assistenter. Prøv at gange det talt op med 10 turneringstilmeldte ungdomshold, samt herudover 6 bydelshold? Der ryger de første 150.000,- – 175.000,-

    Herudover kommer trænergodtgørelser til ligatrænerne, fysiske trænere og 1 massør ift. ligaholdet. der ryger de sidste 75.000 – 100.000,- i den samlede pulje.

    Så er der ikke meget tilbage til de såkaldte spillerlønninger…

   • Tak for kommentar
    de 275.000 var just benævnt personaleomkostninger og ikke spillerlønninger. En klub af en størrelse som Copenhagen har selvsagt mange i sving og hver klub har sin model at aflønne deres ‘personale’ på.

   • Att “Copenhagen”
    Dvs at Jerker Lundgren og Andreas Lindstrom fik ingen penge, eller anden form for honorering ? Andreas Lindström var ass træner og kunne modtage lidt penge men Jerker var der for hyggens skyld og ungdomstræner ??

   • Tak for kommentar
    Tror at alle klubber har deres måde at give seniorspillere et eller andet. Om det så er på den ene eller den anden måde, det er så forskelligt. Om alle 9 klubber betaler noget, det ved bilagene kun, og hvis man som medlem af den enkelte klub er uenig i de økonomiske dispositioner, så er der den årlige generalforsamling at få indflydelse på

 2. Enig! Der er bare en tendens til at glemme at der er tale om en klub og ikke et ligahold, når Copenhagen omtales. Vi er meget mere end vores ligahold, så derfor når der sidste sæson blev talt om matchfixing og nu her bliver talt om penge til Bo Kanstrup, så er der flere, også ungdomsspillere, der rammes af noget som ik passer.

  Vil bare gøre opmærksom på at det rammer op mod 300-400 Copenhagenspillere i den anden ende af skærmen, når sådanne oplysninger spredes på nettet, og så kunne man jo godt lige skrive en mail forinden, og spørge om hvordan tingene hænger sammen inden der bare skydes løs.

  Husk på – der er mennesker i den anden ende der følger med 🙂
  Tak for en ellers informativ blog!

  • Er ganske enig i at indlæg kan ramme en klub.

   Men vil godt fastholde at der ingen steder i indlægget står noget om at træneren der skiftede til Jer modtog penge. Jeg er meget opmærksom på at forsøge at vinkle indlæg positivt, dertil er sporten alt for lille til at gøre andet.

   Personen der skriver indlæggene, står ved det han skriver, og han får lov til at skrive som han vil uden jeg redigere

 3. Jeg tror alle er klar over at der er “sorte” penge i denne sport.
  Det er der også i mange andre sportsgrene.
  For mig er det et problem at man går i forsvarsposition uden der er et reel angreb. Det vækker mistanke ( her tænker jeg på Copenhagens forsvar for Bo Kanstrup) ingen steder i indlægget står der noget om dette. Alligevel bringer Copenhagen det på bane……..
  Opgørelsen over de 275.000 burde måske også bakkes op af lidt mere dokumentation.
  Uanset hvad der er gængse metoder til de sorte penge. Uanset hvor kreativ man er med godtgørelser, så er det da et kæmpe problem, hvis det foregår i en klub, hvor formanden har en dobbeltrolle, ved også at sidde som sekratariatschef i DAFU.
  Dette blot betragtninger som man burde tænke over

  • Hej

   Tak for din kommentar, ja for en god ordens skyld, der er i indlægget intet skrevet om spillere der modtager sorte penge. Da Bo Kanstrup skiftede til Copenhagen, ved jeg han selv måtte købe sine stave.

   Omkring de 275.000, det er tallet fra deres seneste regnskab jeg henviser til, det er blot at bede om regnskabet, så vil man modtage det.

   Som forfatteren i indlægget er inde på, findes der sorte penge, både han og jeg kunne liste en del eksempler op fra en række klubber. Det tjener ikke at hænge klubber ud for dette, og jeg vil gerne pointere at jeg IKKE skriver noget om de 9 ligaklubber og sorte penge.

   Floorball løfter niveauet stille og roligt år for år, og sorte penge vil stille og roligt forsvinde er min overbevisning. Det findes stadig, men ikke i det omfang der har været.

   Ingen klubformænd, hvad enten det er den person du henfører til eller andre, kan på nogen måde stå inde for dette. Jeg siger ikke det sker, men jeg tror at der er mere opmærksomhed fremadrettet på dette.

   Steen

 4. Jeg undrer mig lidt over, at en ungdomstræner kan modtage 1.000 kr om måneder (12.000 kr om året) og det ikke er skattepligtigt. i 2012 kunne foreninger udbetale skattefri godtgørelser på 4.850 kr til en træner, når man ser bort fra transportgodtgørelse. Trænerne har altså fået transportgodtgørelse på 7.150 kr, svarende til 1.880 km. Taksten var i 2012 på 3,80 kr pr. km.

  Mig bekendt er der ikke ret langt til- og fra træning i København, så det virker lidt urealistisk, at en børnetræner kører 1.880 km om året. Kører man på cykel eller knallert er godtgørelsen på blot 50 øre pr. km. Man skal altså kunne dokumentere, at man kører i bil.

  Vores sport er knaldhamrende sort og den dag skattevæsenet vælger at tjekke alle 9 ligaklubber, vil det være pinligt at komme i pressen som en sport, hvor alle klubber snyder.

  Jeg har aldrig hørt om en træner i Danmark, der aflønnes med reel løn, og tvivler på at det findes i floorball. Og med de beløb, som jeg har fået fortalt, man betaler rundt om, så skal en træner, der eksempelvis aflønnes med 100.000 kr køre 29.000 km på en sæson. Og så er der jo en masse udgifter forbundet med det for træneren – benzin og slid på bilen. Så overskuddet er lille.

  Skal man reelt have et overskud på 100.000 kr, så skal træneren nok nærmere køre 250.000 km på en sæson…

  • Hej Michael

   Tak for kommentar, uden at gøre mig klog på hvordan klubber giver deres honorar, så kan det i princip for en ungdomstræner være de skattefri penge på 4850, samt lidt kørepenge til kampene og træningen.

   Jeg vil ikke hænge nogen klubber alene baseret på rygter. Men håber da at dette kan være en øjenåbner for nogen omkring praksis.

   Steen

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google+ photo

Du kommenterer med din Google+ konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s