Laver man en lille analyse af trupperne i Nordicbet ligaen/1.division med udgangspunkt i spillernes erfaring fra diverse ligaer, landshold og europæiske kampe. Så giver det en række data, som man kan lege lidt og komme med nogle statistiske betragtninger.

Eksempelvis, hvor gode er Hobro, hvad er deres mulighed for at rykke op i superligaen!

Selv klart har Silkeborg og Horsens qua deres mange spillere med superligaerfaring, en klar fordel i forhold til oprykkerne fra Hvidovre og Marienlyst, som har spillere med meget få kampe fra en superliga!

Det afspejler sig også i at det ikke er hverdagskost at en klub rykker op fra 2.div og dernæst op i superligaen.

Men tilbage til spørgsmålet om hvem der vinder ligaen.

Horsens 26%
Silkeborg 16%
Vejle 10%
Lyngby 8%
Vendsyssel 8%
Hobro 7%
AB 7%
Brønshøj 5%
HB Køge 5%
Fredericia 4%
Hvidovre 3%
Marienlyst 1%

Nedrykkerne fra Horsens er klare favoritter til at vinde rækken, mens et bredt felt halser bagefter, men bemærk, at Hobro ikke ligger langt efter Vejle.

Top 4.
Ser vi på muligheden for at komme i top 4:

Horsens 100%
Silkeborg 100%
Vejle 67%
Lyngby 51%
Vendsyssel 53%
Hobro 46%
AB 46%
Brønshøj 36%
HB Køge 35%
Fredericia 29%
Hvidovre 17%
Marienlyst 4%

De to nedrykkere er selvskreven til top, mens Vejle skiller sig ud foran Lyngby, Vendsyssel, Hobro og AB, mens Brønshøj, HB Køge og Fredericia ender under midten.

Oprykning.

Horsens 100%
Silkeborg 77%
Vejle 48%
Lyngby 36%
Vendsyssel 38%
Hobro 33%
AB 33%
Brønshøj 26%
HB Køge 25%
Fredericia 21%
Hvidovre 12%
Marienlyst 4%

Det store spørgsmål er, hvordan er chancen for Hobros oprykning, 33% er som sådan ikke dårlig, chancen er der, og med tanke på deres gode sæsonstart, så ligger det til at blive ret spændende, der er endnu mange runder tilbage, og det er just på bredden at det skal vise sig om Hobro kan holde ved i det lange løb, hvor de to nedrykkere Horsens og Silkeborg, bare burde være bedre og have en anden stabilitet

Horsens og Silkeborg rykker således op baseret på denne vurdering. Dette er statistik, og dette er blot en måde at anskueliggøre det, skulle man gå dybere ind på dette område, skulle man tage udgangspunkt i de enkelte spilleres statistik for denne sæson baseret på pasninger, tackling, afslutninger mm. Men den slags data findes ikke for denne række, så derfor dette lille tiltag.

Metode:
Hver liga er vægtet i forhold til UEFAs rangliste for ligaerne. Ligeså er landskampe vægtet i forhold til FIFA ranglisten.

Horsens 26
Silkeborg 16
Hobro 7
Vejle 10
Lyngby 8
Brønshøj 5
Fredericia 4
AB 7
Vendsyssel 8
HB Køge 5
Hvidovre 3
Marienlyst 1
Reklamer