Det er ret enkelt, der kræves 10.000 timers træning med kvalitet, så er du oppe i en klasse der gør du burde have internationalt niveau.

Tager jeg en typisk spiller i ungdom i dag fra en floorballklub. Hvilket niveau har han som 20 årig!

Starter han som 10 år med at spille floorball, så gør de fleste dette, 2 gange om ugen i 40 uger om året i lad os bare sige 2 timer hver gang.

Det giver blot 1600 timer.

Så skal der ligges de kampe til der kommer, samt ANDRE former for træning, spiller han fodbold, håndbold, laver gymnastik, så tæller det med.

Så lad os sige, han spiller 20 kampe på en sæson i de 10 år, det giver 400 timer, så er vi oppe på 2000 timer som 20 årig, og kan så ligge noget andet idræt til.

Men faktum er, langt de fleste floorballspillere ikke er har internationalt niveau endnu!

Men når alle i Danmark, cirka træner ligemeget, jamen så er det klart at alle er cirka lige gode.

Vi kan jo ikke træne så meget vil nogen påstå, nej det er rigtigt, men det er også fortællingen om floorball er en sport på vej frem, men at hvis vi skal løfte sporten mere, så skal vi træne mere og med bedre kvalitet.

Har vi ambition om nogensinde at blive taget seriøst af Team Danmark, vil de lave dette lille regnestykke, og bede floorball komme igen når de har fået styr på hvad det vil sige at være god.

Nu kommer jeg til at lyde som en gammel mand der er sur, hvilket ikke var meningen, men mere for at anskueliggøre, hvad der kræves for at nå et internationalt niveau, og der er for mange af de danske floorballklubber ikke endnu.

Mange af klubberne gør et godt stykke arbejde, og floorball rykker sig, men der er lang vej vej til at vi har mange klubber der kan løfte denne opgave., men det kommer.