Der vil altid være delte meninger når der udtages landshold, hvorfor den ene eller den anden er med. De ter en naturlig debat det er, og som skal være der.

Der hvor jeg gerne vil rejse et spørgsmål er, om man kan være på et landshold, såfremt man spiller i en klub der træner to gange om ugen.
Skal vi løfte sporten op, så kræver det at der trænes mere.

Jeg spurgte Rødovres guldtræner sidste sæson Martin Erichsen om just dette, og han svarede noget i retning af: Jo vi har joket lidt med at det kan lade sig gøre at vi vinder guld, men grunden skal ligges i at vi har brugt det samme koncept siden Glenn Stjernkvist var træner.

Så jo, man kan sagtens vinde DM guld med to træninger, men det er snart en saga blot at det kan lade sig gøre, det er skidt for dansk floorball hvis det kan lade sig gøre om blot 3 år!

Faktisk kunne det være interessant, hvis der er fra landstrænerteamet blev meldt ud, for at komme på landsholdet, skal du være i en klub der træner tre gange om ugen.

Det vil enten få spillerne med ambitioner til at flytte, eller klubberne til at få flere træninger.

Men men, ingen regel uden undtagelser, for selv om man træner tre gange om ugen, betyder det ikke nødvendigvis at det er god træning  man får.

Så at stille nogle fysiske forudsætninger op, for at kunne spille på et landshold, ville være interessant ligeså, så ved spillerne der har ambitioner, hvad forventes det af mig!

Skulle jeg være lidt grov, overfor alle danske floorballspillere, så er de sammenlignet med andre idrætter, nogle dovne hunde. Dette sagt med et kærligt smil om læben, men sammenligner jeg med svømning, hvor der INGEN penge er i sporten, så har du udøvere der allerede på 6.-7.klassetrin, har 9 træningspas om ugen.

Ligeså kan du finde at mange af de som ligger i national elite i idrætter vi sammenligner os med, basket, håndbold og fodbold, ligger på en træningsmængde på 6 pas om ugen.

Der er floorball bare ikke, endnu…men det kommer.