For noget tid siden skrev jeg om Greve der lavede en Jamboree i floorball for piger. En jamboree er en invitation hvor alle kommer, og hvor du efterfølgende blander spillerne på tværs af klubskel. Dette for at skabe mere socialt, men også for at have et tilbud til de klubber med meget få spillere.

Så rigtig glædeligt at Greve og deres dygtige ledere tager dette initiativ, og jeg håber der er flere klubber der følger op. Det kunne være super, hvis der lå en række af disse Jamboree hen over sæsonen, så der var et kontinuerligt tilbud til specielt de nye pigespillere.

1) Hvorfor lavede I en jamboree

Jeg havde fra sæsonstart planlagt, at vi skulle lave en venindedag og noget andet for pigerne. og da jeg syntes at der er et tomrum for de floorball piger som ikke spiller fodbold, i perioden fra turneringen slutter og til sommerferien, så skulle det være der.

For at få så mange med som muligt, skulle det være en event hvor alle kunne være med, det skulle være sjovt og nede på jorden, derfor lå jamboree’en lige til højrebenet.

 2) Hvor fik I ideen til det

Faktisk har nogle af klubberne lavet noget lign. for nogle år siden, den gang kaldte vi det for girlzone. Jeg syntes det er en rigtig god måde at få nogle af de piger som ikke kan stille med et helt hold, samt helt nye spillere, med til noget som kun er for piger, så de får oplevelsen af at være sammen med ligesindede, og her kom Jamboree’en op.

3) Hvad var Jeres forventninger til arrangementet inden?

Vi havde ikke de helt store forventninger til arrangementet, det vigtigste var at dem som deltog, havde en smadder hyggelig dag, og at pigerne fik talt lidt på tværs af klubberne, samt at de skulle glæde sig til at floorball’n igen startede op.

 4) DaFU hjalp til, hvad betød det for Jer og selve Jamboree’en

Det betød meget, jeg syntes at det er fedt at ens union bakker nogle tiltag op ude i klubberne, og samtidig er med til at lytte, samt sætte fokus på nogle af de områder hvor det er lidt svært, og nogle gange er en T-shirt, en bold og noget god omtale bare perfekt.

5) Hvor mange endte med at deltage og hvordan så selve dagen ud?

I starten så det lidt sort ud, tror vi var lige under 10 tilmeldte da tilmeldingsfristen var udløbet, så der skulle lidt benarbejde til, men lige pludselig var der hul, og så løb tilmeldingerne ind. Vi endte med at komme helt op på 26 tilmeldte, fra 6 forskellige klubber. En af pigerne var blevet syg, men ville smadder gerne være med, så hun tog en kæmpe tjans på sidelinien (hun måtte ikke lave noget fysisk).

I starten når pigerne ankommer, så står de lidt forsigtigt sammen med deres klubkammerater, så fokus var fra start at få dem lidt væk fra deres komfortzone, og få gang i deres kroppe. Vi delte pigerne op i 2 hold, og lavede en fælles opvarmning, hvor det galt om at tage fat i hinanden og hive og ruske. Derefter lavede vi 5 godt blandede hold, til en god gang 3 mandsfloorball, hvor hver leder fik et hold – selvfølgelig spillede vi med en pink bold J Jeg ved ikke hvor meget det gjaldt om at vinde, som at få spillet nogle lige kampe, og da turneringen var overstået var det også kun vinderholdet som blev nævnt.

Efterfølgende gik vi op og drak en sodavand, samt spiste en masse pølser og frikadeller, og det virkede til at der blev hygget ved bordene.

Efter lidt mad var det igen blevet tid til at røre sig, i en 3 holdturnering på stor bane, heraf var det ene et voksenhold. Det blev til nogle gode og hyggelige kampe, og stor ros til pigerne som spillede super godt.

Da vi var færdige fik alle udleveret en T-shirt, og så tog vi et super godt holdbillede, jeg fik delt nogle pinke bolde rundt til alle pigerne, og alle pigerne så ud til at være glade.

 6) Hvad har tilbagemeldingerne været fra pigerne?

 Vi har kun fået positive tilbagemeldinger fra pigerne, en af pigerne ville have at det skulle være en månedlig begivenhed.

 7) Hvad har I hørt fra de klubber der var med og forældrene

 Også kun positive tilbagemeldinger.

 8) Hvilke råd ville I give til andre der havde mod på et arrangement?

 Jeg tror det gælder om at det er nede på jorden, alt det med konkurrence skal de nok få via turneringen, så skal der være et fast program med en masse forskellige aktiviteter, vi skal møde pigerne på deres plan, dvs. at der bl.a. skal være plads til en masse hyggesnak, og så skal pigerne blandes godt klubmæssigt.

Invitationen skal sendes ud i god tid, og ellers så gælder det bare om at komme i gang.

9) Er jamboree modellen overhovedet en metode til at få flere piger i gang med sporten?

 Det tror jeg helt sikkert det er, det er både et godt værktøj til rekruttering, samt at fastholde pigerne på, og jeg har foreslået at vi laver lige så mange jamboree’s som kleinfeld stævner, da det er en anden måde at være sammen med pigerne i sporten på.

10) Ordet er frit

 Jeg tror at hvis vi skal have flere piger til at spille floorball (en bredde), så mener jeg at indgangsvinklen skal være, ikke at se pigerne som mulige ligaspillere eller landsholdsspillere, vi trænere skal se dem som nogle spillere, hvis motiv er at have det sjovt med nogle veninder, dvs. at det sociale skal have meget høj prioritet. Dem som gerne vil blive ligaspillere, skal være et biprodukt af de piger som vi skal rekruttere og fastholde.

Selvfølgelig skal der også være et tilbud til dem der vil mere, ellers så taber vi dem til andre sportsgrene, og de er jo mindst lige så vigtige at fastholde, men de skal komme af dem selv.

 

Jeg er super glad for vores samarbejde mellem klubberne i øst og DaFU, jeg syntes at vi har en super god dialog, med en masse fine ideer, hvor mange af dem bliver ført ud i livet.