I Nordjyske kunne man læse denne artikel i dag, hvor Aab og Esbjerg har trukket deres damehold fra vestligaen. Det betyder der blot er to hold tilbage i den bedste række i vest, nemlig Frederikshavn Blackhawks og Århus FK.

Rimelig skidt, at den bedste række i vest er blevet så decimeret!

Der har været holdt møde mellem TU og de 4 klubber for to måneder siden, uden at finde en løsning.

Det er både en fiasko og en succes, med det resultat. For super at have to så gode hold, skidt at der så kun er to hold, som andre slet ikke tør møde.

For 3 måneder siden skrev jeg dette, da jeg lidt frygtede dette scenarie

Kan man lave radikale ændringer i damedivisionen?

Damerne kører stadig med 2 rækker, så der er en række i øst og en i vest. Der er stor forskel på top og bund i begge rækker

Modellen som den er nu, hedder alle mod alle i en klassisk traditionel turnering. Men kan man fundere over om der kan arbejdes med en model der vil skabe flere lige kampe?

IFF har til deres VM introduceret en interessant model, hvor de bedste hold (1-8) spiller mod hinanden, mens  (9-16) spiller mod hinanden, for derefter at mødes i et slutspil.

Kunne man tænke sig at de bedste hold i øst og vest bliver sat op mod hinanden, så de får flere tætte kampe, mens holdene der har været i bunden, ligeledes vil få flere lige kampe mod hinanden.
Dette selvom de stadig spiller i samme division!

Vil det være en ide, der er selvklart en masser af dabei, men TU har traditionelt været åbne overfor  nye modeller. Så vil en opdeling som denne gå an

Man kan stille det enkle spørgsmål, hvorfor har man en holdturnering?

Hvis svaret på dette var at skabe vækst og få flere hold tilmeldt, ville man så bruge den struktur?

Næppe, så derfor, lad der gerne komme en debat om HVORFOR har vi HOLDTURNERING for damer. Funder over dette, snak om det i din egen klub, og ikke mindst inddrag damerne i snakken.

Floorball er mere eller mindre banket tilbage til start i vest. Derfor skal der tænkes anderledes, det er turneringsstruktur der er er afgørende. Hvad skal der til for at skabe vækst i antal hold?
Ikke den nuværende model, den er spillet fallit.