Hvorfor har vi en holdturnering?

For at hold kan komme ud og spillefloorballkampe selvfølgelig!

Hvorfor har vi så et medlemstal der stiger for sporten, men en holdturnering der stagnerer?

Fordi produktet ikke er i orden?

Floorball har mere eller mindre reproduceret en traditionel turneringsmodel fra de andre holdidrætter. Nuvel, faktisk har turneringsudvalg været gode til at skelne til geografi når de har lavet de lavere divisioner.

3 faresignlaer.
Kigger jeg på ungdom, er der tre ting der burde få en til at fundere.

Det ene er at forekommer der store sejre, så er der noget galt. Det gælder at have lige kampe, det udvikler, store nederlag skræmmer og gør at den klub næppe tilmelder til turnering igen!

Det andet er at antallet af tilmeldte hold er faldet fra sidste sæson, det burde få turneringsudvalget og resten af floorball Danmark til at vågne op. Nuvel, der er en krølle på med at der faktisk er vækst, men det er via flexrækken. Mere om det senere.

Det tredje er at det er skræmmende få klubber der har ungdom, det er mere eller mindre den samme håndfuld klubber der tilmelder.

De tre ting er stagnation og har intet udvikling over sig.

Hvad vil vi?
Hvis jeg så vender tilbage til den første linje, hvorfor har vi en holdturnering?

Hvis svaret så var, det er for at bruge holdturneringen til at udvikle floorball og skabe udvikling!
Det svar er meget mere spændene, for så skal der faktisk lave en turnering der skal tænkes anderledes!

Hvordan er det man siger, alle vil have vækst, men ingen forandringer!

Kender du målet, er det let at finde vej.
Holdturneringen skal tænkes MEGET anderledes, det er her DaFU og klubberne har et instrument til at virkelig at sætte turbo under udviklingen.

Derfor så jeg de dygtige ledere der er i DaFU gerne så sig mere som udviklere end som administratorer!
Vi har en meget dygtig sekretariatsleder i Per Stærk, som har med sin egen klub, haft stor succes med at få vækst på ungdomssiden.
Hvem der sidder i Turneringsudvalget, ved jeg faktisk ikke, man kan ikke se det på DaFU’s hjemmeside, men tag administratorhatten af og tænk udvikling og vækst. I har sikkert gode tanker, men det er NU der skal ske noget.

Det skal være nemt og enkelt.
Den egentlige holdturnering er som sådan fin, men der sker ikke nogen vækst nedefra!

På seniorplan, er der stort set ingen tilbud om stævner til nye hold, hvor de nye hold bare skal komme og spille og ikke tænke på dommere, sekretariat mm. Der skal være sådan et tilbud, fuldt op af en indsats overfor de mange klubber(cirka 50% af DaFU klubber er ikke med i holdturneringen).

Hos ungdommen, giver svaret sig selv, en flexrække, der første gang den bliver udbudt, har så mange hold tilmeldt, jamen hallo det er da en mega succes. Det er her nye spillere kan blive sluset ind.
Lad den nye flexrække være langt mere fleksibel, væk med alle regler, lad det være muligt at komme med i en holdturnering i løbet af sæsonen.

Bredden er vejen til vækst.
De to produkter er fundament for vækst, det er nederst i pyramiden der skal ske noget hvis floorball skal have vækst.

Det ironiske af det hele er, at holdturneringen er DaFU’s guldæg, det er her der kommer mange indtægter, jo flere hold jo flere indtægter. Så kære turneringsudvalg, hvem I end er, jeg håber meget at se gode bud fra Jeres side, eller også at en klub tager dette op selvstændigt.

Så for at runde dette indlæg af.

Hvorfor har vi en holdturnering?
Hvordan vil vi have en holdturnering?
Hvilket resultat vil have med vores holdturnering?