Danmarks udvalgte skal et smut syd over grænsen, hvor de er med til U19 VM. Danmark rykkede op i A-gruppen sidste gang. Det har været historien siden 2005 hvor Danmark på skift har vundet B-gruppen, og derefter rykket ned ved næste U19 VM.

Så derfor er regnestykket enkelt, pilen pegr på en sidsteplads! Eller hvad?

Danmark er i pulje med Finland, Tjekkiet og Letland.

De to første lande Finland og Tjekkiet, har Danmark ikke en kinamands chance mod, ikke at de danske drenge er dårlige, men miljøerne i Tjekkiet og Finland er bare niveauer over Danmark og har en helt anden talentmasse af tage af. Teknisk og fysisk er det bare at kigge på og se hvor højt overliggeren kan være, og hjem og klø på.

Spørgsmålet er om modstanderne spiller sig ud eller blot kører en sikker sejr hjem?

Letland, har ikke samme talentmasse som Danmark, men de forstår i den grad at få noget ud af det! De sidste 3 VM er det blevet til en 5.plads, og dermed status som bedste nation uden for The Big four.

Men Danmark kan have en chance mod Letland!
I 2009, havde Danmark 2-1 og 3-3 med 1½ min igen, inden det endte 3-5. Skudstatistiken sagde dog 45-22 i lettisk favør
I 2005, havde Danmark 2-2 med 28 sekunder igen

Så det kan blive tæt i den afgørende kamp i puljen mod Letland, tabes den, venter nok Norge i en knald eller fald kamp om nedrykning, slutte Danmark over Letland, så ligner det Slovakiet.

4 kampe venter for Danmarks drenge, 2 hvor de er chanceløse og så 2 kampe der kan blive meget tætte.

Men placeringen er sekundær, det handler mere om udvikling af spillerne, så de kan udvikle sig og på sigt få nogen af dem sluset ind på A-landsholdet. U19 er primært for at forberede til A-landsholdet.

En del af spillerne kommer fra Frederikshavn, og her har en del af dem faktisk fået en del spilletid i ligaen, så de er godt rustet på den led. Ligeå er der nogle ganske interessante spillere som har gjort det godt.

Simon Laurdidsen var dansk topscorer sidst U19 holdet var i aktion, men hold øje med Jacob Bøge, Rasmus Bengtsson, Mark Bek, Esben Kohler samt Daniel MacCabe. Sidstnævnte har et fysisk potentiale der kan matche de bedste.

Held og lykke til teamet, og jeg håber at I gør mine forudsigelser til skamme.

Der er masser af talent i den danske trup, men der er alt for få klubber med seriøs træning på ungdomssiden, og det sætter sine begrænsninger, sammenholdt med en moderat træningsmængde i Danmark