I går var jeg inviteret ud og se håndbold. TMS Ringsted-Thy/Mors spillede, og det var ganske sjovt at se kampen, for man kan ikke lade være med at se kampen med floorballbriller.

Nuvel, der er stor forskel på håndbold og floorball i størrelse, økonomi og niveau på alle fronter. Sådan er det bare når du har en idræt med over 100.000 udøver, holdt op mod floorball på lidt over 6.000.

En af de store forskelle var fysikken. Uden at vide det, ville jeg tro at spillerne på de to hold, ville som i hold i gennemsnit kunne tage 30% mere i benpres.
Selvsagt, træningsmængden er større, så det er et resultat der giver sig selv.

Men der er voldsomt meget at hente for danske spillere, hvis der kommer mere fysik på.

Dygtige floorballspillere.
Vi har i min verden nogle fantastisk dygtige danske spillere med teknik og overblik og til dels speed.
Men når de næstebedste bare ikke er bedre, så behøver vores bedste spillere ikke løfte deres niveau synderligt, for at være profiler i den danske liga.

Jeg vil på ingen måde underkende det arbejde de bedste spillere ligger idet herhjemme, men træningsmængden i floorball sammenlignet med hold fra den bedste lige i håndbold, volley og basket. Den er bare det mindre.

Størrelse betyder noget.
Nu er floorball også den mindste idræt af de sporter jeg har nævnt, og der er ikke en volumen og økonomi til endnu at matche de andre sportsgrene jeg nævnte. Det er selvsagt et spørgsmål om ressourcer.

Det er vigtigt for mig at tale om jeg taler generelt for de den bedste liga herhjemme, der er stor forskel holdene i mellem.

Kommunal støtte.
TMS Ringsted spiller i den bedste række, de får støtte fra Ringsted kommune, som smider 300.000 til dem.

Skulle Benløse floorball have del i de midler, hvor skulle de så rykke! Floorballklubben spiller med om medaljerne på herrersiden, hvor TMS Ringsted skal spille om at undgå nedrykning. Så floorball er bedst.

Men rent profileringsmæssigt, fylder håndboldklubben langt mere i medierne og i kommunen. Derfor ender pengene hos håndboldklubben, og ikke floorball.

Benløse floorball på vej.
Det er sikkert noget de dygtige ledere i Benløse gerne ser ændret og målrettet og stabilt arbejder henimod at skulle ske. Fortsætter de deres udvikling som klub, ja så bliver de i Ringsted en seriøs udfordrer til håndboldklubben.

Nå det blev en længere snak om benpres, træningsmængde, økonomi og profilering…beklager længden